ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Βενγκέρ προειδοποιεί την Τότεναμ για τον Κέιν

Arsenal's manager Arsene Wenger waits for the kick-off of the Europa League, round of 16 first-leg soccer match between AC Milan and Arsenal, at the Milan San Siro stadium, Italy, Thursday, March 8, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Arsenal's manager Arsene Wenger waits for the kick-off of the Europa League, round of 16 first-leg soccer match between AC Milan and Arsenal, at the Milan San Siro stadium, Italy, Thursday, March 8, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Ο Αρσέν Βενγκέρ μίλησε για όλη τη θητεία του στην Άρσεναλ και προειδοποίησε την Τότεναμ πως μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει τον Χάρι Κέιν λόγω του νέου σταδίου που χτίζει.

Πολλοί μπορεί να θεωρούν ότι η κατασκευή ενός νέου σταδίου φέρνει αυτομάτως και μία μεγάλη πηγή εσόδων. Ο Αρσέν Βενγκέρ έδωσε μία άλλη διάσταση των πραγμάτων φέρνοντας ως παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στην Άρσεναλ.

Το 2006 οι "κανονιέρηδες" άφησαν το Χάιμπουρι για το Έιμιρετς. Μία απόφαση που ναι μεν έφερε έσοδα στο σύλλογο όμως έπρεπε να αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Αλσατό κόουτς η Άρσεναλ ήταν δύσκολο να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες ομάδες αφού οι τιμές των μεταγραφών ανέβηκαν αρκετά τα τελευταία χρόνια, ενώ ο σύλλογος του Λονδίνου είχε παράλληλα να αποπληρώσει και το δάνειο του. Για αυτό το λόγο ο Βενγκέρ προειδοποίησε την Τότεναμ ότι μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει τον Χάρι Κέιν λόγω της κατασκευής του νέου της σταδίου το οποίο υπολογίζεται ότι μπορεί να κοστίσει ένα δισεκατομμύριο λίρες.

"Υπάρχουν αρκετά πράγματα που έχουν αλλάξει από την ημέρα που η Άρσεναλ μετακόμισε στο νέο στάδιο. Το κόστος μιας μεταγραφής αυξήθηκε αρκετά. Οι τιμές πήγαν προς τα πάνω, όπως και το κόστος κατασκευής ενός σταδίου διπλασιάστηκε. Το κόστος μιας μεταγραφής τριπλασιάστηκε ή τετραπλασιάστηκε.

Όταν χτίζαμε το γήπεδο η απόκτηση ενός παίκτη των δέκα εκατομμυρίων ήταν μεγάλη. Σήμερα ένας παίκτης σαν τον Χάρι Κέιν δεν ξέρω πόσο θα μπορούσε να πουληθεί. Ίσως για 100 εκατομμύρια; Μπορεί να πάρουν μεγαλύτερη προσφορά, όμως είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουν.

Αποφασίσαμε να πάμε σε ένα καινούριο στάδιο για να έχουμε περισσότερα να ξοδέψουμε για νέους παίκτες. Αυτό δε συνέβη στην πραγματικότητα αφού οι άλλοι σύλλογοι χρησιμοποίησαν άλλες μεθόδους. Είχαμε διπλό μειονέκτημα. Έπρεπε να αποπληρώνουμε το δάνειο και παράλληλα να αντιμετωπίζουμε τον ανταγωνισμό ο οποίος έβρισκε μεγαλύτερες πηγές εσόδων από εκείνες που είχαν συνήθως" τόνισε μεταξύ άλλων ο Βενγκέρ.

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ