ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Βενγκέρ έχει ξοδέψει λιγότερα χρήματα σε 21 χρόνια απ' όσα ο Γκουαρδιόλα σε 21 μήνες!

Manchester City manager Josep Guardiola, right, and Arsenal manager Arsene Wenger, left, watch the English Premier League soccer match between Manchester City and Arsenal at Etihad stadium, Manchester, England, Sunday, Nov. 5, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City manager Josep Guardiola, right, and Arsenal manager Arsene Wenger, left, watch the English Premier League soccer match between Manchester City and Arsenal at Etihad stadium, Manchester, England, Sunday, Nov. 5, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Με αφορμή τον τελικό του League Cup Αγγλίας μεταξύ της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Σίτι, τα βρετανικά ΜΜΕ παρουσίασαν ένα ενδιαφέρον infographic με τα χρήματα που έχουν ξοδέψει οι Αρσέν Βενγκέρ και Πεπ Γκουαρδιόλα το διάστημα παρουσίας τους στις δύο ομάδες.

Το απόγευμα της Κυριακής (25/02, 18:30), η Άρσεναλ κοντράρεται με την Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του League Cup Αγγλίας, σε μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, με τους "πολίτες" να θεωρούνται το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Με αφορμή τη σημερινή μονομαχία, τα βρετανικά ΜΜΕ παρουσίασαν ένα ενδιαφέρον infographic με τα χρήματα που έχουν ξοδέψει οι Αρσέν Βενγκέρ και Πεπ Γκουαρδιόλα σε μεταγραφές όσο καιρό κάθονται στους πάγκους των δύο ομάδων. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως ο Καταλανός τεχνικός έχει προσφέρει περισσότερα λεφτά για μεταγραφές σε 21 μήνες απ' όσα ο Αλσατός σε 21 χρόνια!

Συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Σίτι απ' το καλοκαίρι του 2016 έχει δαπανήσει 371.000.000 λίρες, δηλαδή 421.000.000 ευρώ. Την ίδια ώρα η Άρσεναλ απ' το 1996 έως τον περασμένο Ιανουάριο, έχει βγάλει απ' τα ταμεία της το ποσό των 349.000.000 λιρών, ήτοι 396.000.000 ευρώ.

Γενικότερα, η αξία του ρόστερ των "πολιτών" είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με των "κανονιέρηδων", ενώ αξίζει να σημειωθεί πως, ακόμα και πριν πάει ο Γκουαρδιόλα στη Σίτι, τα οικονομικά δεδομένα των δύο συλλόγων είχαν τεράστια απόκλιση, με την πλάστιγγα να γέρνει ξεκάθαρα προς την ομάδα του Μάντσεστερ.

Δείτε το infographic:

Ο Βενγκέρ έχει ξοδέψει λιγότερα χρήματα σε 21 χρόνια απ' όσα ο Γκουαρδιόλα σε 21 μήνες!

Photo Credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ