ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Τζιούμπα στερεί τίτλο από τον Μαντσίνι που τον έδιωξε

Ο Τζιούμπα στερεί τίτλο από τον Μαντσίνι που τον έδιωξε

Ο Αρτέμ Τζιούμπα πήρε εκδίκηση από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι που τον έδιωξε από τη Ζενίτ τον Ιανουάριο, πανηγυρίζοντας προκλητικά το γκολ που πέτυχε στο 88'. Γκολ με κόρνερ η Ζενίτ (video).

Η εκτός έδρας αναμέτρηση της Ζενίτ με την Αρσενάλ Τούλα αντιπροσώπευε την έσχατη ευκαιρία του Ρομπέρτο Μαντσίνι να παραμείνει στη μάχη τίτλου στη Ρωσία.

Η ομάδα του βρισκόταν 8 πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Λοκομοτίβ και δύο από τη Σπαρτάκ, με τέσσερις αγώνες να απομένουν στο καλεντάρι, ενώ οι γηπεδούχοι ήταν στην 7η θέση της βαθμολογίας, χωρίς βαθμολογικό στόχο.

Στη βασική ενδεκάδα του Μίοντραγκ Μπόζοβιτς βρισκόταν ο Αρτέμ Τζιούμπα, ο διεθνής Ρώσος επιθετικός, ο οποίος ουσιαστικά εκδιώθηκε τον Ιανουάριο από τον Ιταλό προπονητή και παραχωρήθηκε δανεικός στην Αρσενάλ.

Μόλις στο 3', από τα πόδια του η μπάλα έφτασε στον Ίγκορ Γκορμπατένκο, ο οποίος άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με... απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λεάντρο Παρέδες στο 36', όμως στην εκπνοή του 1ου ημιχρόνου, ο Σεργκέι Τκάτσεβ ανέκτησε το προβάδισμα των γηπεδούχων.

Δύο απανωτά τέρματα στο 82' και στο 84' από την αλλαγή του Μαντσίνι, Νταλέρ Κουιάεβ, έμοιαζαν να δίνουν τη νίκη στη Ζενίτ, που έπαιζε και με παίκτη παραπάνω, μετά από την αποβολή του Γκορμπατένκο στο 77'. Ο Ιταλός τεχνικός, βασικός υποψήφιος για την ανάληψη της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, υπολόγιζε χωρίς τον παίκτη που έδιωξε. Σε μία φάση διαρκείας, ο Γιούρι Λοντίγκιν απέκρουσε, ο Τζιούμπα όμως ήταν εκεί για να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία και να ισοφαρίσει σε 3-3 στο 88'.

Ο πανηγυρισμός του ήταν αναμενόμενος. Αρχικά έβαλε το δάχτυλο στο στόμα, μέχρι να του... επιτεθούν οι συμπαίκτες του και να γίνουν ένα κουβάρι. Όταν αποχώρησαν, ο Τζιούμπα πέρασε μπροστά από τον πάγκο της Ζενίτ, γύρισε την πλάτη κι έδειχνε το όνομα της φανέλας του στον Μαντσίνι...

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ