ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Τσιτσαρίτο ξεπέρασε τον Νέρι Καστίγιο

Ο Τσιτσαρίτο ξεπέρασε τον Νέρι Καστίγιο
Νέρι Καστίγιο

Με τη μεταγραφή του στην Μπάγερ Λεβερκούζεν ο Τσιτσαρίτο κατάφερε να ξεπεράσει ένα ρεκόρ που κατείχε μέχρι πρόσφατα ο Νέρι Καστίγιο.

Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο. Το παιδί θαύμα του ελληνικού πρωταθλήματος στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Στα 16 του χρόνια υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και στα επτά χρόνια που παρέμεινε στους πρωταθλητές Ελλάδας, κατάφερε να ξεχωρίσει τόσο για αγωνιστικούς όσο και για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, ο 31άχρονος πλέον Νέρι έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση από το 2014. Εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί "μα καλά γιατί τόσο νωρίς; Μήπως τραυματίστηκε;" Η απάντηση θα έρθει... φυσιολογικά όσο θα διαβάζετε τη συνέχεια του κειμένου.

Νέρι, ο Μίδας του Μεξικάνικου ποδοσφαίρου

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού ήταν μέχρι πρόσφατα στις δυο πρώτες θέσεις των Μεξικάνων παικτών με τις πιο ακριβές μεταγραφές στην Ευρώπη. Μαζί με τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος διεκδικούσαν την πρωτιά ( άλλοι ισχυρίζονται πως είναι ο ένας, άλλοι ο άλλος), όμως πλέον εκεί πέρασε ο Τσιτσαρίτο με τη μεταγραφή του στην Μπάγερ Λεβερκούζεν ( 12 εκ. ευρώ).

Συγκεκριμένα, ο Ερνάντες έφτασε τα 22 εκ. ευρώ συνολικά σε μεταγραφές, με τον Τζιοβάνι να μετρά 20.3 εκ. ευρώ ( άλλοι λένε πως είναι 19.25) και τον Καστίγιο 20 εκ. ευρώ.

Θυμίζουμε πως ο Νέρι το 2007 πήγε στην Σαχτάρ, με τους Ουκρανούς να πληρώνουν 15 εκ. ευρώ στον Ολυμπιακό και 5 εκ. ευρώ στον παίκτη ( είχε το 25% των δικαιωμάτων του), ενώ ο ίδιος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 2.5 εκ. ευρώ, γεγονός που τον κατατάσσει ταυτόχρονα και στους πιο καλοπληρωμένους Μεξικάνους παίκτες όλων των εποχών.

Έχετε καμιά απορία τώρα γιατί σταμάτησε (ανεπίσημα πάντα) στα 30 του χρόνια;

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ