ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο τρόπος που η ManUtd θα τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων του Μονάχου

Ο τρόπος που η ManUtd θα τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων του Μονάχου

Ενός λεπτού σιγή θα κρατηθεί σε "Old Trafford", Μόναχο και Βελιγράδι, όταν το ρολόι θα δείξει 15:04. Διαβάστε πως θα τιμήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας πριν 60 χρόνια

Σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2018, συμπληρώνονται 60 χρόνια απ' την ποδοσφαιρική τραγωδία του Μονάχου (1958), στην οποία έχασαν τη ζωή τους 8 ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνολικά 23 άτομα.

Η αποστολή των "κόκκινων διαβόλων" επέστρεφε στην Αγγλία απ' το Βελιγράδι, όπου είχε αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα και το αεροπλάνο της British Airways συνετρίβη κατά την απογείωσή του απ' το αεροδρόμιο Ριμ (είχε σταματήσει στο Μόναχο για ανεφοδιασμό).

Το μοιραίο συνέβη στις 15:04 τοπική ώρα, κατά την τρίτη προσπάθεια απογείωσης, λόγω χιονοθύελλας. Το αεροπλάνο απέτυχε να κερδίσει ύψος και κατέπεσε σ' ένα χωράφι δίπλα στο αεροδρόμιο.

Στις 15:04 λοιπόν σήμερα (Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018) θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στο "Old Trafford", του οποίου οι πύλες θα είναι ανοικτές απ' τις 13:30, χωρίς εισιτήριο φυσικά.

Οι Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και Χαρκ Γκρεγκ είχαν επιβιώσει και θα είναι στο "Θέατρο των ονείρων" για την τελετή τίμησης της μνήμης των θυμάτων, μαζί με τα μέλη των οικογενειών των παικτών, εν ενεργεία και μη, μέλη του προσωπικού και φίλοι.

Ο προπονητής της ομάδας, Ζοζέ Μουρίνιο και ο αρχηγός, Μάικλ Κάρικ, θα εναποθέσουν στεφάνια εκ μέρους του συλλόγου και των παικτών, ενώ θα μιλήσουν οι Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Μάικλ Έντελσον (τεχνικός διευθυντής) και Εντ Γουντγουόρντ (αντιπρόεδρος).

Ο τρόπος που η ManUtd θα τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων του Μονάχου

Οπαδοί της Γιουνάιτεντ έχουν οργανώσει μνημόσυνο στο μνημείο που υπάρχει στο Μόναχο. Θα είναι εκεί περίπου 2000 από αυτούς, μαζί με τον Ντένις Ίργουιν και άλλους εκπροσώπους της ομάδας.

Όσοι γιατροί και νοσοκόμες που φρόντισαν τον προπονητή, Σερ Ματ Μπάσμπι και την ομάδα, είναι ακόμη εν ζωή, θα βρίσκονται εκεί και οπαδοί θα δωρίσουν ένα έργο τέχνης στο νοσοκομείο.

Ο Δήμαρχος του Μονάχου θα είναι στο μνημόσυνο, αλλά και εκπρόσωποι της Μπάγερν, ενώ ένα ακόμη μνημόσυνο θα τελεστεί στο Βελιγράδι.

Την Τετάρτη (7/2) η ομάδα Κ19 της Γιουνάιτεντ παίζει με την Μπρόνταρατς στο Βελιγράδι για το UEFA Youth League (πως τα φέρνει η τύχη...), έτσι η αποστολή με επικεφαλής τον προπονητή, Νίκι Μπατ, θα βρεθεί στην αγγλική πρεσβεία του Βελιγραδίου μαζί με εκπροσώπους του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Βλάντιτσα Πόποβιτς, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει τη ManUtd το 1958, θα υποδέχτηκε την αποστολή στο ίδιο ξενοδοχείο που είχε μείνει και αυτή του Ματ Μπασμπι πριν 60 χρόνια, ενώ στις 15:04 θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στο γήπεδο της Παρτίζαν, στο οποίο είχε γίνει το ματς, Ερυθρός Αστέρας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3.

Ο τρόπος που η ManUtd θα τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων του Μονάχου

photos: Manchester United twitter

Ενωμένο το Μάντσεστερ

Όπως συνηθίζει, η Μάντσεστερ Σίτι έβαλε στα social media φωτογραφία με οπαδούς δικούς και της ManUtd με την κλασική ατάκα "a city united", δηλαδή μια πόλη ενωμένη. Επίσης, άλλαξε και αυτή το σήμα της με το ρολόι που δείχνει 15:04.

Ο τρόπος που η ManUtd θα τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων του Μονάχου
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ