ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Toυρέ ξέσπασε κατά της FIFA για τον ρατσισμό!

O Toυρέ ξέσπασε κατά της FIFA για τον ρατσισμό!

H απόφαση της FIFA να διακόψει τη λειτουργία της Ειδικής Επιτροπή κατά του Ρατσισμού προκάλεσε την αντίδραση του άσου της Μάντσεστερ Σίτι, Γιάγια Τουρέ, ο οποίος και εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του!

Την περασμένη εβδομάδα η FIFA αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία της Ειδικής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού, γνωστοποιώντας μέσω επίσημης ανακοίνωσης πως "εκπλήρωσε τον σκοπό της" και "δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται πια".

Παρ' όλα αυτά, η συγκεκριμένη απόφαση δεν βρίσκει καθόλου σύμφωνο τον μέσο της Μάντσεστερ Σίτι, Γιάγια Τουρέ, ο οποίος κι εξέφρασε έντονα την αντίθεσή του. Μάλιστα, με δηλώσεις του, προειδοποίησε την Παγκόσμια Ομοσπονδία πως είναι πιθανό "οι φίλαθλοι και οι παίκτες να υποφέρουν" εξαιτίας της διακοπής της συγκεκριμένης Επιτροπής ενόψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

"Έχω βιώσει το ρατσισμό σε όλη μου τη ζωή, είτε είναι στους δρόμους, είτε στα γήπεδα. Η μόνη ελπίδα μου είναι ότι η FIFA το έχει σκεφτεί αυτό. Η απορία μου είναι, ύστερα από δεκαετίες αποτυχίας της αντιμετώπισης του ρατσισμού, γιατί να σταματήσει να δουλεύει σε αυτό πια; Νιώθουν άνετα ενώ το Μουντιάλ της Ρωσίας πλησιάζει; Αυτό δεν έχει κανένα νόημα.

Όταν μου ζητήθηκε να δραστηριοποιηθώ ενάντια στον ποδοσφαιρικό ρατσισμό, δεν το σκέφτηκα στιγμή. Έχω βιώσει το ρατσισμό σε όλη μου τη ζωή, είτε είναι στους δρόμους είτε στα γήπεδα. Οπότε το να βοηθήσω σε αυτή την κατεύθυνση ήταν υπευθυνότητα μου. Λαμβάνοντας ωστόσο το γράμμα που ανέφερε την παύση της αρμόδιας επιτροπής, απογοητεύτηκα πάρα πολύ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο 33χρονος άσος.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ