ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο τελευταίος χορός του Κουατεμόκ Μπλάνκο

Ο τελευταίος χορός του Κουατεμόκ Μπλάνκο
Κουατεμόκ Μπλάνκο

Μετά από 24 χρόνια καριέρας, πάνω από 270 γκολ, τρία Μουντιάλ και μπόλικους τίτλους, ο Κουατεμόκ Μπλάνκο σταμάτησε το ποδόσφαιρο με την αγαπημένη του Αμέρικα (VIDEOS).

Είναι από τους πιο αγαπητούς και μισητούς παράλληλα ποδοσφαιριστές στο Μεξικό και αυτό γιατί οι απόψεις διαφέρουν όσον αφορά το χαρακτήρα του. Αυτό που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει είναι η ικανότητα του στο σκοράρισμα.

Και αυτό δεν το λέμε εμείς ή εσείς, αλλά οι αριθμοί. Σε συλλογικό επίπεδο πέτυχε 234 γκολ σε επίσημους αγώνες και με την εθνική ομάδα του Μεξικού 38. Πάνω από 270 τέρματα δηλαδή.

Παρότι πάντα είχε τη γνωστή... κοιλίτσα, έπαιξε σε τρία Μουντιάλ, σκόραρε και στα τρία, κόπηκε τελευταία στιγμή από ένα τέταρτο και παρέμεινε ποιοτικός μέχρι τα 41-42 του χρόνια ξεχωρίζοντας για τις εκτελέσεις φάουλ και τους πανηγυρισμούς του.

Το βράδυ του Σαββάτου (στην Ελλάδα), λοιπόν, έφτασε η στιγμή για το μεγάλο και επίσημο αντίο από τους αγωνιστικούς χώρους. Εκεί απ όπου ξεκίνησε. Στην Αμέρικα με τα 99 χρόνια ιστορίας και ένα γήπεδο χωρητικότητας 105.064 θεατών που σχεδόν γέμισε για να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο αυτόν σκόρερ.

Αποθέωση στο "αντίο"

Ο Κουατεμόκ Μπλάνκο ξεκίνησε βασικός στην ενδεκάδα της Αμέρικα και έγινε αλλαγή στο 38ο λεπτό φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 100! Όλο το γήπεδο υποκλίθηκε στον "καρχαρία" ο οποίος συγκινημένος ανταπέδωσε το χειροκρότημα.

Στο ημίχρονο τιμήθηκε από την διοίκηση του συλλόγου και φωτογραφήθηκε μαζί με την οικογένεια του. Πλέον, ο Μπλάνκο έχει ξεκινήσει μία νέα καριέρα. Αυτή του πολιτικού και αν κρίνουμε από τον τρόπο που χειρίστηκε την καριέρα του, μάλλον θα τα καταφέρει μία χαρά.

Για την ιστορία, η Αμέρικα νίκησε με 4-1 την Μογέρια πετυχαίνοντας δυο γκολ με το που έγινε αλλαγή ο Μπλάνκο στο πρώτο μέρος και άλλα δυο στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μορέγια μείωσε στο 53' σε 3-1.







TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ