ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σουάρες πληρώνει το δάγκωμα

Ο Σουάρες πληρώνει το δάγκωμα
© GETTY IMAGES

Ο Λουίς Σουάρες δεν είναι στην 3άδα για την "Χρυσή Μπάλα" κυρίως διότι πέρσι δάγκωσε τον Τζόρτζιο Κιελίνι στο Μουντιάλ. Άλλη χρονιά, αλλά το πληρώνει ακόμη...

Φέτος θα μπορούσε πολύ εύκολα να επαναληφθεί αυτό που έγινε το 2010, δηλαδή να είναι υποψήφιοι για την "Χρυσή Μπάλα" τρεις παίκτες της Μπαρτσελόνα.

Τότε ήταν οι Λιονέλ Μέσι, Τσάβι και Αντρές Ινιέστα, φέτος θα ήταν η "Αγία Τριάδα", δηλαδή οι Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες.

Με τις καταπληκτικές τους εμφανίσεις οδήγησαν τους "μπλαουγκράνα" στην κατάκτηση του τρεμπλ, έχουν πετύχει 125 γκολ μαζί, όσα δεν έχει πετύχει φέτος καμία ευρωπαϊκή ομάδα!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέρσι κατέκτησε την "Χρυσή Μπάλα" για 3η φορά στην καριέρα του. Απόλυτα δίκαιη η νίκη του, ήταν ο καλύτερος παίκτης στον πλανήτη, έκανε δηλαδή τις καλύτερες εμφανίσεις, οδήγησε την Ρεάλ στην κατάκτηση του 10ου Champions League και ήταν τραυματίας στο Μουντιάλ 2014, αλλά πάλεψε.

Φέτος ο Πορτογάλος σύμφωνα με την λογική δεν γίνεται να πάρει την "Χρυσή Μπάλα" για 4η φορά και να φτάσει τον Μέσι στην κορυφή των κατακτήσεων. Είναι όμως στην τριάδα με τους Μέσι και Νεϊμάρ, οι οποίοι απογοήτευσαν στο Copa America και αυτό είναι το μεγάλο όπλο του CR7.

Ο Σουάρες πληρώνει το δάγκωμα
© EPA

Το μόνο σίγουρο είναι πως φέτος δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Τρομεροί οι Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες με την Μπαρτσελόνα, αλλά υπάρχει και το Copa America.

Ο Ουρουγουανός δεν έπαιξε στην διοργάνωση λόγω τιμωρίας, από το δάγκωμα στον Τζόρτζιο Κιελίνι στο Μουντιάλ 2014. Αν είχε παίξει ίσως τα πράγματα να ήταν τελείως διαφορετικά.

Ο Νεϊμάρ ήταν ο ηγέτης της Βραζιλίας, αλλά μόνο ως ηγέτης δεν φέρθηκε. Στην εθνική δεν έχει την πειθαρχεία που έχει στην Μπαρτσελόνα. Ήταν ανόητος στο ματς με την Κολομβία για την 2η αγωνιστική, αποβλήθηκε για κουτουλιά στο Μουρίγιο και έχασε τα 2 επόμενα ματς, με την Βραζιλία να αποκλείεται στα πέναλτι από την Παραγουάη στα προημιτελικά.

Ο Σουάρες πληρώνει το δάγκωμα

Καλό τουρνουά δεν έκανε ούτε ο Μέσι με την Αργεντινή, έτσι μόνο για τον Σουάρες μπορείς να πεις πως σε ό,τι έκανε φέτος ήταν εξαιρετικός.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μέσα στο 2015 δεν είναι σε καλή κατάσταση, δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτός που ήταν πέρσι. Ξεχωρίζει το χατ-τρικ του στην Σεβίλλη τον Απρίλη και τα δύο σερί χατ-τρικ με Εσπανιόλ και Χετάφε στον Μάιο, ενώ τον Σεπτέμβρη πέτυχε 5 γκολ στην Εσπανιόλ.

Έχει μόνο ξεσπάσματα, δεν είναι σε καμία περίπτωση σταθερός και πραγματικά ήταν μία χρονιά που δεν συνεργάστηκε καλά με κανέναν συμπαίκτη του. Βέβαια, αυτό οφείλεται και στο γεγονός πως οι Γκάρεθ Μπέιλ, Καρίμ Μπενζεμά και Χάμες Ροντρίγκες είχαν προβλήματα τραυματισμών.

Ο Σουάρες πληρώνει το δάγκωμα

Στα περισσότερα μεγάλα ματς του 2015 ο Ρονάλντο ήταν κακός. Στο Champions League φέτος είναι πρώτος σκόρερ, αλλά στα πραγματικά δύσκολα ματς, αυτά με την Παρί Σεν-Ζερμέν, δεν ήταν ο εαυτός του, όπως βέβαια και στις δύο σερί ήττες με Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα.

Τον Μάιο στα ημιτελικά με την Γιουβέντους σκόραρε και στα δύο ματς, στο ένα με πέναλτι βέβαια, αλλά γενικά αν ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο του 2014 θα είχε αποκλείσει μόνος του την "Γιούβε".

Μπήκε στην 3άδα γιατί απλά είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, γιατί θα ήταν... βαρύ να μείνει εκτός και να διεκδικήσουν το βραβείο 3 παίκτες της Μπαρτσελόνα.

Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν απαραίτητα πως έπρεπε να είναι αυτός που θα μείνει εκτός για να μπει ο Λουίς Σουάρες στην 3άδα. Ο Ουρουγουανός ήταν εξαιρετικός σε όλη την χρονιά, σε ό,τι και αν έκανε. Αυτό δεν ισχύει ούτε για τον Μέσι, ούτε για τον Νεϊμάρ, ούτε για τον Ρονάλντο.

Ο Σουάρες όμως ήταν η εύκολη λύση για να μείνει εκτός, πληρώνει ακόμη την ανοησία του στο Μουντιάλ 2014. Δεν θα μπορούσε απλά να είναι στην 3άδα για την "Χρυσή Μπάλα" φέτος, αλλά και να την κατακτήσει.

Uruguay's Luis Suarez holds his teeth after running into Italy's Giorgio Chiellini's shoulder during the group D World Cup soccer match between Italy and Uruguay at the Arena das Dunas in Natal, Brazil, Tuesday, June 24, 2014. (AP Photo/Ricardo Mazalan)
Uruguay's Luis Suarez holds his teeth after running into Italy's Giorgio Chiellini's shoulder during the group D World Cup soccer match between Italy and Uruguay at the Arena das Dunas in Natal, Brazil, Tuesday, June 24, 2014. (AP Photo/Ricardo Mazalan) AP
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ