ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σκάσνι "κατηγορείται" για την απόλυση Στραματσόνι

Ο Σκάσνι "κατηγορείται" για την απόλυση Στραματσόνι

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την απομάκρυνση του Αντρέα Στραματσόνι από την τεχνική ηγεσία της Σπάρτα Πράγας σε "πράσινο" φόντο. Ο βοηθός του Ιταλού, Ρομπέρτο Μούτσι, κατηγορεί τον Ζντένεκ Σκάσνι για το "διαζύγιο".

Δεν κατάφερε να στεριώσει ούτε στη Σπάρτα Πράγας ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός τεχνικός αποτελεί παρελθόν από την Τρίτη (6/8) από την ομάδα της τσεχικής πρωτεύουσας, η οποία δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά στο πρωτάθλημα και βρίσκεται μόλις και μετά βίας στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 14 πόντους μακριά από την κορυφή.

Ο βοηθός του Ιταλού τεχνικού, Ρομπέρτο Μούτσι (ήταν βοηθός του και στον Παναθηναϊκό) υπέδειξε στα ΜΜΕ της πατρίδας του τον (επίσης πρώην τεχνικό του "Τριφυλλιού") αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Ζντένεκ Σκάσνι, για την απομάκρυνσή τους.

Μάλιστα, τον κατήγγειλε για πρωτοβουλίες έξω από το εύρος των αρμοδιοτήτων του, υποστηρίζοντας ότι κατέβαινε στον πάγκο κι έδινε οδηγίες στους παίκτες.

"Δεν είχα παρόμοια εμπειρία. Στα τελευταία εννιά ματς, είχαμε πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Από την άφιξή μας στην Πράγα, συναντήσαμε δύσκολο περιβάλλον. Ίσως, γιατί ο Αντρέα ήταν ο πρώτος ξένος προπονητής στο πρωτάθλημα.

Η αρχή ήταν προβληματική από όλες τις απόψεις. Κι αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Δεν γνωρίζαμε ότι η πρόσληψή μας ήταν αμφιλεγόμενη.

Η απομάκρυνσή μας δεν ήταν καλύτερη. Ο αθλητικός διευθυντής, Ζντένεκ Σκάσνι, ήλθε τον Ιανουάριο και το παράξενο ήταν ότι υπήρξε προπονητής των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών το Σεπτέμβριο του 2016. Διάβασα τη δήλωσή του και σοκαρίστηκα. Θα ήταν καλύτερο να κρατήσει για τον εαυτό του τα σχόλια.

Δεν έχω δει στην 30ετή καριέρα μου ως παίκτης και προπονητής ένα αθλητικό διευθυντή να έρχεται ως βοηθός προπονητή στο προτελευταίο ματς και να δίνει οδηγίες σε μεμονωμένους παίκτες.

Είναι κρίμα που τέλειωσε έτσι, παρά τη σκληρή δουλειά που κάναμε. Εύχομαι στα παιδιά να πάρουν ο,τι αξίζουν. Είμαι υπερήφανος που δούλεψα στη Σπάρτα'', υποστήριξε ο Ρομπέρτο Μούτσι.

Photo credits: Sparta Praha Oficial

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ