ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ρονάλντο ισοφάρισε τον Καραγκούνη

Portugal's Cristiano Ronaldo reacts during World Cup Group B qualifying match between Latvia and Portugal at the Skonto Stadium in Riga, Latvia, Friday, June 9, 2017. (AP Photo/Roman Koksarov)
Portugal's Cristiano Ronaldo reacts during World Cup Group B qualifying match between Latvia and Portugal at the Skonto Stadium in Riga, Latvia, Friday, June 9, 2017. (AP Photo/Roman Koksarov) AP PHOTO/ROMAN KOKSAROV

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τις 139 διεθνείς συμμετοχές και έπιασε στην 13η θέση της Ευρώπης τον Γιώργο Καραγκούνη.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι εδώ και καιρό ο πρώτος σκόρερ και ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην εθνική Πορτογαλίας και πλέον προσπαθεί να καταρρίψει ρεκόρ εκτός χώρας.

Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης αγωνίστηκε για 139η φορά με το εθνόσημο στο στήθος στη νίκη επί της Λετονίας, με συνέπεια να πιάσει τον Γιώργο Καραγκούνη στην 13η θέση των Ευρωπαίων με τους περισσότερους διεθνείς αγώνες.

Ο 32χρονος Ρονάλντο έκανε ντεμπούτο στις 20 Αυγούστου 2003 σε ηλικία 18 ετών και έκτοτε κατέγραψε συνολικά 139 αγώνες και 73 γκολ.

Επόμενος στόχος ο Σέρχιο Ράμος, ο δεύτερης εν ενεργεία παίκτης με περισσότερες συμμετοχές. Ο αρχηγός της εθνικής Ισπανίας και συμπαίκτης του στη Ρεάλ έχει αγωνιστεί σε 142 παιχνίδια και σε ηλικία 31 ετών, έχει κι αυτός υψηλές βλέψεις.

Μάλιστα, ο Ράμος βρίσκεται στην 11η θέση μαζί με τον Γάλλο Λιλιάν Τουράμ και με ακόμα μία συμμετοχή φτάνει τους Τόμας Ραβέλι και Μάρκο Κρίσταλ.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται πλέον ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν με 168 συμμετοχές, μία παραπάνω από τον Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος αν και συνεχίζει να αγωνίζεται επαγγελματικά, έχει αποχωρήσει από την εθνική.

Ο Ρονάλντο ισοφάρισε τον Καραγκούνη

Photo credits: AP Photo/Roman Koksarov

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ