ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ραϊόλα βγάζει σε ένα καλοκαίρι περισσότερα από όσα ο Ρονάλντο σε έναν χρόνο

Db Milano 12/02/2011 - campionato di calcio serie A / Milan-Parma / foto Daniele Buffa/Image Sport
nella foto: Mino Raiola
Db Milano 12/02/2011 - campionato di calcio serie A / Milan-Parma / foto Daniele Buffa/Image Sport nella foto: Mino Raiola DANIELE BUFFA/IMAGE SPORT

Ο Μίνο Ραϊολα έκανε τα μεγαλύτερα deals το φετινό καλοκαίρι και ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα, ακόμα κι αν οι προμήθειές του συγκριθούν με τα χρήματα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το φετινό καλοκαίρι του Μίνο Ραϊολα αποδεικνύεται το πιο προσοδοφόρο στην καριέρα του ως ατζέντης. Ο Ιταλός είδε τους πιο "εκλεκτούς" πελάτες του να παίρνουν μεταγραφές, από τις οποίες ο ίδιος εισέπραττε την προμήθειά του, η οποία σε όλες τις περιπτώσεις ξεπερνούσε το ελάχιστο νόμιμο του 10%.

Για παράδειγμα, η μεταγραφή του Χενχρίχ Μεχιταριάν από την Ντόρτμουντ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόστισε 42.000.000 ευρώ, με τον Ραϊόλα να παίρνει 8.000.000 από αυτά τα χρήματα.

Ακολούθησε η υπογραφή του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στους "κόκκινους διαβόλους" και παρότι ο Σουηδός ήταν ελεύθερος, ο Ραϊόλα κέρδισε 3.000.000 από αυτήν τη μετακίνηση.

Οι Άγγλοι απέκτησαν ακόμα έναν σπουδαίο πελάτη του, τον Πολ Πογκμπά, καταρρίπτοντας μάλιστα το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής. Από τα 105.000.000 που έδωσαν στη Γιουβέντους, ο Ραϊόλα θα εισπράξει προμήθειες και μπόνους και από τους δύο συλλόγους ύψους 20.000.000.

Μαζί με τις προμήθειες που περιμένει από την υπογραφή του Μάριο Μπαλοτέλι στη Νις και από λιγότερο "διάσημες" δουλειές του, τα συνολικά έσοδα του Ραϊόλα από αυτό το καλοκαίρι αγγίζουν τα 31.000.000.

Την ίδια στιγμή, ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την εθνική Πορτογαλίας, Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος διαθέτει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στον κόσμο, αμείβεται με 19.000.000 ετησίως, σχεδόν τα μισά από τον Ραϊόλα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

O Mino Raiola πουλά πάγο σε Εσκιμώο
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ