ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ράιαν Γκιγκς ανέλαβε την εθνική Ουαλίας

CARDIFF, WALES - Monday, January 15, 2018: New Wales national team manager Ryan Giggs poses for a portrait at the St. David's Hotel in Cardiff.. (Pic by David Rawcliffe/Propaganda)
CARDIFF, WALES - Monday, January 15, 2018: New Wales national team manager Ryan Giggs poses for a portrait at the St. David's Hotel in Cardiff.. (Pic by David Rawcliffe/Propaganda) DAVID RAWCLIFFE/PROPAGANDA

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουαλίας ανακοίνωσε πως ο Ράιαν Γκιγκς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της χώρας

Ο Ράιαν Γκιγκς είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Ουαλίας, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει την πρόσληψή του το απόγευμα της Δευτέρας (15/1), αντικαθιστώντας τον Κρις Κόουλμαν.

Ο 44άχρονος υπέγραψε συμβόλαιο 4 ετών, δηλαδή το πλάνο έχει μέσα το Euro 2020 και το Μουντιάλ 2022, ενώ αυτή είναι η πρώτη του δουλειά ως προπονητής.

Θυμίζουμε πως το 2014 είχε κάτσει στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως υπηρεσιακός προπονητής, έπειτα απ' την απόλυση του Ντέιβιντ Μόγες. Σε 4 ματς είχε 2 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, ενώ εν συνεχεία ανέλαβε ο Λουί φαν Χάαλ.

Ήταν βοηθός του Μόγες, όπως και του Φαν Χάαλ. Μετά την απόλυση του Ολλανδού πίστεψε πως θα αναλάβει τη ManUtd, αλλά τελικά έκατσε στον πάγκο ο Ζοζέ Μουρίνιο και ο Γκιγκς αποχώρησε.

Ως ποδοσφαιριστής, έχει 12 γκολ σε 64 ματς με την εθνική Ουαλίας και μαζί με τον Γκάρεθ είναι οι καλύτεροι παίκτες της σύγχρονης ιστορίας της.

photo: faw.cymru

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ