ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο πραγματικός χρόνος παιχνιδιού στα μεγάλα πρωταθλήματα

Ο πραγματικός χρόνος παιχνιδιού στα μεγάλα πρωταθλήματα

Μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση διαρκεί 90 λεπτά. Ποιος, όμως, είναι ο πραγματικός χρόνος παιχνιδιού στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ποια η εξέλιξη αυτού από το 2010 έως το 2016; (φωτογραφία)

Το χρονόμετρο ξεκινά να μετρά από τη στιγμή που ο διαιτητής σφυρίζει και η μπάλα ξεκινά να κυλά. Σταματά, όταν τελειώσει κι ο επιπρόσθετος χρόνος (σ.σ καθυστερήσεις). Από την έναρξη μέχρι τη λήξη ενός ματς υπάρχουν πολλές καταστάσεις, στις οποίες ποδόσφαιρο δεν... παίζεται.

Ποιος είναι ο πραγματικός χρόνος ενός παιχνιδιού; Ο αναλυτής, Κόλιν Τρέινορ, παρουσίασε τον καθαρό χρόνο παιχνιδιού στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία), όπως και την εξέλιξη αυτού από το 2010 έως το 2016.

Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι αυτό με το μικρότερο πραγματικό χρόνο για το 2016, γύρω στα 54 λεπτά και βρίσκεται πιο χαμηλά από τα υπόλοιπα τέσσερα.

Ο πραγματικός χρόνος παιχνιδιού στα μεγάλα πρωταθλήματα

Στη Serie A (Ιταλία) παίζεται περισσότερη... μπάλα, κάτι λιγότερο από 57 λεπτά (κανένα πρωτάθλημα δεν ξεπερνά αυτό το όριο). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ligue 1 (Γαλλία), ενώ περίπου ίδιος είναι ο χρόνος σε Bundesliga (Γερμανία) και Premier League (Αγγλία).

Το γερμανικό πρωτάθλημα παρουσιάζει τη θεαματικότερη εξέλιξη καθώς μέσα σε έξι χρόνια κέρδισε τέσσερα λεπτά καθαρού χρόνου παιχνιδιού (από τα 52 στα 56). Αύξηση και για τη Γαλλία, αλλά πτώση σε σχέση με την περυσινή σεζόν, ενώ πτωτική είναι η πορεία - κατά τα τελευταία έτη - για την Αγγλία.

Σύμφωνα με την ανάλυση, ο περισσότερος χρόνος "χάνεται'' στα φάουλ καθώς υπάρχουν διαμαρτυρίες, ενώ σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται να μπει το ιατρικό επιτελείο στον αγωνιστικό χώρο για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ