ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Πελέ κέρδισε αποζημίωση από τη Σάντος

Ο Πελέ κέρδισε αποζημίωση από τη Σάντος
Πελέ-Σάντος

Η συνεργασία του Πελέ με τη Σάντος ολοκληρώθηκε στα δικαστήρια, με τον Βραζιλιάνο να κερδίζει χρήματα από τον σύλλογο όπου μεγαλούργησε.

Σαράντα δύο χρόνια μετά από το πρώτο "διαζύγιο" του Πελέ με τη Σάντος, το "μαύρο διαμάντι" του ποδοσφαίρου θα εισπράξει χρήματα για τον τελευταίο... χωρισμό των δύο πλευρών.

Ο βετεράνος Βραζιλιάνος κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με τον σύλλογο όπου μεγαλούργησε τη δεκαετία του '50, του '60 και του '70, σε μία υπόθεση που αφορά στη συνεργασία που είχαν οι δύο πλευρές από το 2013.

Η Σάντος χρησιμοποιούσε την εικόνα του Πελέ, όπως προέκυπτε από τα συμβόλαια που υπεγράφησαν με διαμεσολάβηση της εταιρίας "Sport 10", η οποία διαχειρίζεται την εικόνα του Βραζιλιάνου.

Μετά από τον πρώτο καιρό της συνεργασίας, οι δύο πλευρές τροποποίησαν το συμβόλαιο, το οποίο απέκτησε ισχύ εφ' όρου ζωής, με τη Σάντος να καταβάλλει 430.000 ευρώ μηνιαίως για να χρησιμοποιεί την εικόνα του Πελέ.

Παρ' όλα αυτά, ο σύλλογος καθυστέρησε την καταβολή δόσεων από το 2013 και η υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Από την πλευρά της Σάντος υποστηρίζουν ότι δεν ήταν ευχαριστημένοι με τη συμφωνία και με τις απαιτήσεις της εταιρίας να παρουσιάζεται ο Πελέ σε κάποια events και να ταξιδεύουν μαζί του υπάλληλοι, τα έξοδα των οποίων θα καλύπτονταν από τον σύλλογο. Επιπλέον, έβρισκαν το αντίτιμο υψηλό.

Η πλευρά της "Sport 10" προέβη σε κατάσχεση ακόμα και αγαθών από τη "Βίλα Μπελμίρο", την έδρα της ομάδας, ενώ παρακρατήθηκαν 815.000 ευρώ από τη μεταγραφή του Γκαμπιγκόλ στην Ίντερ, η οποία κόστισε 29.000.000 ευρώ.

Μετά από τη δικαστική εξέλιξη της 14ης Οκτωβρίου, η Σάντος καλείται να πληρώσει 1.000.000 ευρώ τη "Sport 10", η οποία δεν θα έχει πλέον άλλες αξιώσεις και το συμβόλαιο θα ακυρωθεί.

Σάντος και Πελέ, πάντως, εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν ξανά, αυτήν τη φορά δίχως διαμεσολαβητή.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ