ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ντομενέκ ήθελε τον Ιγκουαΐν στην εθνική Γαλλίας!

Ο Ντομενέκ ήθελε τον Ιγκουαΐν στην εθνική Γαλλίας!

Ο πρώην Ομοσπονδιακός της Γαλλίας, Ραϊμόντ Ντομενέκ παραχώρησε συνέντευξη κι αποκάλυψε πως ήθελε να καλέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν το 2006, όταν αγωνιζόταν στη Ρίβερ Πλέιτ!

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έχει πραγματοποιήσει μία αξιοσημείωτη καριέρα την τελευταία δεκαετία με τις φανέλες της Ρεάλ Μαδρίτης, της Νάπολι, της Γιουβέντους, καθώς και της εθνικής Αργεντινής. Ο 28χρονος άσος έχει πανηγυρίσει πολλά τρόπαια, ενώ έχει αγωνιστεί και στον τελικό του Μουντιάλ 2014 με την "αλμπισελέστε".

Παρ' όλα αυτά, η πορεία του σε επίπεδο εθνικών ομάδων θα ήταν διαφορετική αν είχε αποδεχθεί την πρόταση του Ραϊμόντ Ντομενέκ να φορέσει τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας. Ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στη γαλλική ιστοσελίδα " sofoot.com" κι αποκάλυψε πως είχε καλέσει τον "Πιπίτα" για τη φιλική αναμέτρηση της Γαλλίας με την Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2006. Ο Ιγκουαΐν έχει γεννηθεί στην Μπρεστ, οπότε είχε δικαίωμα συμμετοχής στους "τρικολόρ".

Τότε, αγωνιζόταν ακόμα στη Ρίβερ Πλέιτ και είχε αναγκάσει τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους να ασχοληθούν με την περίπτωσή του, με τη Ρεάλ τελικά να καταφέρνει να αποσπάσει την υπογραφή του ένα χρόνο αργότερα.

"Ήθελα να μάθω τι σκέφτεται. Δεν τον πίεσα ή να τον ανάγκασα να αποδεχθεί την πρότασή μου. Συζητήσαμε και προσπάθησα να τον πείσω. Όμως, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Η Αργεντινή τον ήθελε επίσης τότε, επομένως έπρεπε να αποφασίσει άμεσα. Τελικά, αρνήθηκε την κλήση μου", ανέφερε χαρακτηριστά ο Γάλλος τεχνικός.

Τελικά, τρία χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2009, ο Ιγκουαΐν κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Αργεντινής και το όνειρο του Ραϊμόντ Ντομενέκ έλαβε τέλος.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ