ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ντέκο στην Αθήνα για το Heineken #ChampionTheMatch

Ο Ντέκο στην Αθήνα για το Heineken #ChampionTheMatch

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Ντέκο, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Ηeineken με τον "μάγο" να μιλά στο Sport24.gr για την πλούσια καριέρα του και το Champions League.

Ο Deco ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Heinekenπροκειμένου να είναι το βασικό πρόσωπο του #ChampionTheMatchενός μοναδικού Twitter event που περιλαμβάνει ζωντανή συζήτηση, σχολιασμό και παραλειπόμενα με αφορμή την πρώτη "μάχη" μεταξύ της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα για τη φάση των 16 του UEFA Champions League. Για πρώτη φορά το #ChampionTheMatch έγινε live από την Αθήνα όπου βρέθηκε και ο σπουδαίος άσος.

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου από την Ελλάδα παρενέβησαν με τα tweets τους και με ερωτήσεις, παρατηρήσεις αλλά και σχόλια, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα. Χρησιμοποιώντας τα #ChampionTheMatch # Heinekenκαι κάνοντας mention το @Ηeineken_gr μπήκαν επίσης αυτόματα σε κλήρωση για ένα πακέτο φιλοξενίας στη μαγευτική Ίμπιζα για να παρακολουθήσουν τον τελικό του UEFA Champions League. Είναι σίγουρο ότι μια βραδιά με UEFA Champions League και παγωμένη Heinekenδεν ήταν ποτέ πιο απολαυστική.

Ο Ντέκο στην Αθήνα για το Heineken #ChampionTheMatch

Κατά τη διάρκειας της εκδήλωσης ο Βραζιλιανοπορτογάλος γητευτής της μπάλας, Ντέκο, μίλησε στο Sport24.gr για την πλούσια καριέρα του, τους ανθρώπους της ζωής του και των γηπέδων που τον βοήθησαν και τον επηρέασαν, αλλά και τις αλλαγές στο ποδόσφαιρο του σήμερα σε σχέση με την περασμένη δεκαετία.

- Πόσο άλλαξε το ποδόσφαιρο από την αρχή της ποδοσφαιρικής σου καριέρας μέχρι σήμερα και σε πόσους τομείς;

"Διαπίστωσα κι εγώ αυτή την αλλαγή, στα τελευταία έξι χρόνια της καριέρας μου. Η πρόσβαση είναι πιο εύκολη, πρόσβαση στην πληροφορία, ακόμη και των αντιπάλων ομάδων και ποδοσφαιριστών. Πληροφορίες για εσάς, πληροφορίες για εμάς, το σώμα μας. Δεν έχει αλλάξει η αίσθηση του ποδοσφαίρου, αλλά η τεχνολογία έχει διεισδύσει στις προπονήσεις. Έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τη φυσική κατάσταση και την εξέλιξη αυτής"

- Μπορείς να μας πεις δύο κουβέντες για τον κάθε προπονητή με τον οποίον δούλεψες;

"Είχα την τύχη να δουλέψω στην καριέρα μου με σπουδαίους προπονητές. Από την Αλβέρκα, την Κορίνθιανς, τον Φερνάντο Σάντος στην Πόρτο. Ο Φερνάντο Σάντος ήταν πολύ σημαντικός και με βοήθησε πολύ στην αρχή της καριέρας μου. Με βοήθησε πολύ να εξελιχθώ. Και μετά στην ίδια ομάδα ο Μουρίνιο. Ο καλύτερος όλων, κι αυτός με τον οποίον έμαθα πολλά. Μετά ο Ράικαρντ στην Μπαρτσελόνα, ο Σκολάρι στην εθνική Πορτογαλίας και την Τσέλσι, ο Αντσελότι στην ίδια ομάδα, ο Μουρισί και ο Αμπέλ Μπράγκα στη Φλουμινένσε. Είχα την τύχη να δουλέψω με σπουδαίους τεχνικούς"

- Η Heineken σε έφερε στην Αθήνα ως πρεσβευτή του τελικού του Champions League. Εάν η Heineken ήταν ομάδα του Champions League, ποια ομάδα θα ήταν;

"Η καλύτερη, η Μπαρτσελόνα. Ή η Πόρτο (γέλια)"

Ο Ντέκο στην Αθήνα για το Heineken #ChampionTheMatch

- Στο γήπεδο ήσουν ένα κλασικό "10άρι". Ποια ήταν τα καλύτερα "10άρια" που συνάντησες στον αγωνιστικό χώρο είτε ως συμπαίκτες, είτε ως αντιπάλους;

"Πολλά... αρχικά να μιλήσω για τον Ροναλντίνιο Γκαούσο, την εποχή που παίζαμε μαζί στην Μπαρτσελόνα. Μετά, έπαιξα κόντρα στον Ντελ Πιέρο με τη Γιουβέντους, κόντρα στον Ζιντάν..."

- Μπορεί να μου πεις μια ενδεκάδα αποτελούμενη από συμπαίκτες από όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκες;

"Είναι πολύ δύσκολη ερώτηση. Μια πάρα πολύ δύσκολη επιλογή. Θα μπορούσαν να είναι ο Βίτορ Μπαΐα, ο Πουγιόλ, ο Ρικάρντο Καρβάλιο, ο Ράφα Μάρκες, ο Σιλβίνιο, ο Μανίς, ο Ινιέστα, ο Τσάβι, ο (Κριστιάνο) Ρονάλντο και ο Ροναλντίνιο, ο Μέσι"

- Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποια είναι το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό σου;

"Το 2004. Όταν χάσαμε το Euro στον τελικό από την Εθνική Ελλάδας. Το κύριο συναίσθημα όταν χάνεις ένα τελικό, ένα τρόπαιο στο "σπίτι" σου είναι η απογοήτευση, η λύπη".

Ο Ντέκο στην Αθήνα για το Heineken #ChampionTheMatch

- Η Heineken ανέλαβε την πρωτοβουλία για το #ChampionTheMatch κι επέλεξε εσένα. Πως κι αποφάσισες να πάρεις μέρος; Εάν μπορούσες να πιεις μια Heineken με έναν ποδοσφαιριστή, ποιος θα ήταν;

"Εάν μπορούσα να απολαύσω μια Heineken με έναν παίκτη; Θα προτιμούσα να γεμίσω το ψυγείο μου με Heineken και να τις μοιραστώ με τους φίλους μου, είναι πάντα καλύτερα (γέλια) γιατί η διασκέδαση συνεχίζεται και μετά τον αγώνα. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, η ενέργεια της Heineken #ChampionTheMatch είναι μια συναρπαστική πρωτοβουλία, μια εξαιρετική εμπειρία, η οποία διαδίδει το μήνυμα της κορυφαίας διοργάνωσης και του τελικού που είναι ό,τι πιο σημαντικό σε διασυλλογικό επίπεδο. Ελπίζω να το απολαμβάνετε διαδικτυακά κι εσείς όπως κι εγώ".

- Ποιος είναι ο άνθρωπος που σε βοήθησε περισσότερο στην καριέρα σου και σε βοήθησε να γίνεις αυτό που έγινες;

"Νομίζω, ο πατέρας μου. Είναι αυτός, ο οποίος με υποστήριξε πάντα. Από την παιδική μου ηλικία, στη συνέχεια στην εφηβεία μου. Πάντα με στήριζε και με κατεύθυνε".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ