ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μούσα Μπίλιτι υποψήφιος για πρόεδρος της FIFA

Ο Μούσα Μπίλιτι υποψήφιος για πρόεδρος της FIFA

O 48χρονος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Λιβερίας, Μούσα Μπίλιτι, ανακοίνωσε ότι θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA.

Νέος υποψήφιος για την κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας της FIFA, προέκυψε την Πέμπτη με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Λιβερίας, Μούσα Μπίλιτι, να ανακοινώνει ότι θα επιδιώξει να είναι ο διάδοχος του παραιτηθέντος, Ζεπ Μπλάτερ.

"Συμφωνούμε όλοι, ότι το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Είναι αυτές οι στιγμές, στις οποίες χρειάζονται μεγάλοι ηγέτες. Εάν διαπιστώσω ότι η Αφρική δεν με στηρίζει, θα αποσύρω την υποψηφιότητά του", υποστήριξε στο BBC Africa, ο Μούσα Μπίλιτι.

Ο Μούσα Μπίλιτι είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Λιβερίας από το 2010 και είναι μόλις ο δεύτερος Αφρικανός που θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Το 2013, η αφρικανική ομοσπονδία είχε τιμωρήσει με εξάμηνο αποκλεισμό τον Μούσα Μπιλίτι, με την κατηγορία παραβίασης νομοθεσίας σχετικά με εμπιστευτικά έγγραφα. Επίσημα την υποψηφιότητά τους για τη διεκδίκηση της προεδρίας της FIFA - στις εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου - έχουν ανακοινώσει οι Ζίκο, Αλί μπιν Αλ-Χουσεΐν και Νταβίντ Ζινολά.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ