ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο "Μιχάλης" της FIFA - Nostra

Ο "Μιχάλης" της FIFA - Nostra

Ο Κώστας Μιχαήλ Τάκκας ήταν το δεξί χέρι του προέδρου της Ομοσπονδίας των Νήσων Κέιμαν και το πόρισμα των Αμερικανών τον "καίει".

Όσο περνούν οι ημέρες τόσο περισσότερα στοιχεία για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της FIFA βγαίνουν στη δημοσιότητα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, όπως έχει γίνει γνωστό από την πρώτη στιγμή είναι και ένας Ελληνοκύπριος.

Ο Κώστας Μιχαήλ Τάκκας, τον οποίο φώναζαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο ως Μιχάλη, έχοντας ως βάση του τα Νησιά Κέιμαν έφτασε να ζει μια πλουσιοπάροχη ζωή.

Μπορεί για πολλούς το συγκεκριμένο κρατίδιο να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό και σίγουρα να μην το αναφέρει κανείς ως ποδοσφαιρομάνα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να εμπόδισε τους κατηγορούμενους να βγάλουν πολλά χρήματα. Η πέτρα του σκανδάλου και φυσικά ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο Τζέφρι Γουέμπ ο οποίος είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας.

Ο Τάκκας διετέλεσε γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας και γενικότερο ήταν το δεξί χέρι του Γουέμπ.

Βιογραφικό για όσκαρ

Πως όμως έφτασε ο Τάκκας στα Νησιά Κέιμαν; Μια αναζήτηση στο ίντερνετ αρκεί για να βρει κάποιος διάφορα λαβράκια.

Σύμφωνα με τα όσα μπορεί να βρει κάποιος ο 58χρονος έχει αποτελέσει οικονομικό διευθυντής σε πολλών ειδών εταιρίες. Από εταιρίες ορυχείων και βαριάς βιομηχανίας, μέχρι αυτές της ανάπτυξης φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.

Δημοσίευμα του "Έθνους της Κυριακής" τον θέλει ταξιδεύει πολύ συχνά στην Ελβετία, τη Βραζιλία και στα νησιά Κέιμαν φυσικά. Εντύπωση προκαλούν συγκεκριμένες αναφορές στο Διαδίκτυο, με το όνομα Κώστας «Μιχάλης» Τάκκας, ενώ κάποιες άλλες πληροφορίες τον θέλουν να αλλάζει, συχνά-πυκνά, τηλεφωνικούς αριθμούς. Τέλος, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτης οικίας στη Σαρωνίδα και θαμώνας της Βάρκιζας έχοντας παρέα τον αδελφό του προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ.

Το κάλυμμα των μιζών

Το γεγονός ότι η σύλληψη του Ελληνοκύπριου σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο μόνο τυχαίο γεγονός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αφού αποδεικνύει τον πλούσιο βίο που έκανε.

Με τον Γουεμπ σε ρόλο προέδρου της CONCACAF όλα γίνονταν πιο εύκολα με τα νησιά Κέιμαν να αποτελούν άλλωστε φορολογικό παράδεισο. Ο Τάκκας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πήρε 3 εκατομμύρια δολάρια από αμερικανική εταιρία ως μίζα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επόμενων μεγάλων διοργανώσεων του ποδοσφαίρου.

Που κατέληγαν ωστόσο τα χρήματα που συγκέντρωνε από τις μίζες; Ο Τάκκας φέρεται να έχει δικό του καταθετικό λογαριασμό στο Μαϊάμι, ενώ διαθέτει μεγάλες εκτάσεις γης, αλλά και πανάκριβα έργα τέχνης.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ