ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Mέσι των Μέσι, ο Έμερι και η μοναξιά του Πέδρο

O Mέσι των Μέσι, ο Έμερι και η μοναξιά του Πέδρο

Εννιά γκολ, απίστευτη εξέλιξη. Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 5-4 τη Σεβίλλη και κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Δείτε τον Μέσι των φάουλ και των ρεκόρ, την κόντρα του Pulga με τον Ουνάι Έμερι, αλλά και τη μοναξιά του ήρωα Πέδρο.

Η Μπαρτσελόνα με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι, αμφότερα από απευθείας εκτέλεση φάουλ, πήρε το προβάδισμα κόντρα στη Σεβίλλη. Και μπορεί η οικονομία του ματς να ήταν απρόσμενη και συγκλονιστική, αλλά ο Αργεντινός μνημονεύεται για ακόμη μία φορά.

Δεν είναι μόνο τα γκολ και η κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Ήταν η πρώτη φορά που ο "Pulga" σκόραρε δύο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στην καριέρα του. H κορυφαία αθλητική ιστοσελίδα της πατρίδας του "Pulga", Ole, μας θυμίζει τα τελευταία 10 γκολ του Αργεντινού από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Όπως σωστά τιτλοφορεί, "τα 10 του 10".

Ο Μέσι των τίτλων

Το συνώνυμο του τίτλου σε καταλανικά, ισπανικά, αργεντίνικα και κάθε λογής γλώσσας λεξικά παραπέμπει σε Λιονέλ Μέσι. Συνολικά 24 με τους "μπλαουγκράνα", συν δύο ακόμη με την εθνική Αργεντινής. Από την τελευταία υπενθυμίζουμε ότι λείπει στον Αργεντινό ένα "βαρύ" τρόπαιο, άλλωστε αυτό είναι για το οποίο τον κατηγορούν οι επικριτές του, εντός (βλέπε δριμύτατη κριτική από Ole) εκτός και επί τα αυτά.

Τίτλοι με την Μπαρτσελονα (24)

Πρωταθλήματα Ισπανίας: 04/05, 05/06, 08/09, 09/10, 10/11, 12/13 και 14/15

Σουπερ Καπ Ισπανίας: 2006, 2009, 2010, 2011, 2013

Copas del Rey: 08/09, 11/12 και 14/15

Champions League: 05/06, 08/09, 10/11 και 14/15

Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ: 2009, 2011, 2015

Μουντιάλ Συλλόγων: 2009, 2011

Τίτλοι με την εθνική Αργεντινής

Μουντιάλ Κ20: 2005

Ολυμπιακοί Αγώνες: 2008

* Στο Ισπανικό Σούπερ Καπ του 2005, δεν έπαιξε αλλά ήταν μέλος της ομάδας. Έχει και τρία Κύπελλα Καταλωνίας, ωστόσο δεν μετρούν ως επίσημοι τίτλοι.

Ο Μέσι των νεύρων

Με τη Ρόμα, πριν μία εβδομάδα, για το τρόπαιο Gamper μας έδειξε μία ασυνήθιστη εικόνα. Επιχείρησε να δώσει κουτουλιά στον Μαπού Γιανγκά- Εμπιουά, τον έπιασε από το λαιμό. Γενικά, έδειξε να είναι εκτός ελέγχου, να έχει "εκτροχιαστεί" από τη νόρμα που διέπει τη μέχρι τώρα συμπεριφορά του.

Στην Τιφλίδα ήταν πιο ήρεμος, καμία σχέση με το περιστατικό της Βαρκελώνης. Αλλά το συμβάν με τον τεχνικό της Σεβίλλης, Ουνάι Έμερι, δεν πέρασε απαρατήρητο. Ενδεικτικό ή μη, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από την Καταλωνία και την Ανδαλουσία μέχρι και το Μπουένος Άίρες. Ο "Pulga" απευθύνεται στον τεχνικό των "ροχιμπλάνκος" και του λέει: "Τι σου συμβαίνει;"

Η μοναξιά του ήρωα

Αν υπάρχει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, όλα τα φώτα πρέπει να στραφούν στον Πέδρο Ροδρίγκεθ. Αυτός έδωσε τον τίτλο στους "μπλαουγκράνα", από τα πόδια του ήρθε το πέμπτο γκολ της Μπαρτσελόνα, το ένατο του ματς, η νίκη εν τέλει.

Κι ας είναι ο ίδιος αλλού...ή για να είμαστε πιο ακριβείς κάποιοι άλλοι θέλουν να τον στείλουν αλλού. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιμένει, ο Φαν Χάαλ του "στρώνει" χρυσάφι στα πόδια, αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να αφήσει τις Ράμπλας της Βαρκελώνης.

"Ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα είπε ότι θέλω να φύγω; Δεν πρέπει να το λέει αυτό, έχω μιλήσει σπάνια με αυτόν. Μίλησα με τον πρόεδρο και με τους άλλους. Είναι δύσκολη κατάσταση για μένα, δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά πάντα θα είμαι οπαδός της Μπαρτσελόνα", είπε μετά τη λήξη του ματς.

Όσο για τη ψυχοσύνθεσή του; Ενδεικτική την ώρα των πανηγυρισμών. Όλοι οι "μπλαουγκράνα" μαζί και ο ήρωας μόνος του...

O Mέσι των Μέσι, ο Έμερι και η μοναξιά του Πέδρο
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ