ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο γιος του Γουεά πέτυχε το πρώτο του γκολ με την εθνική των ΗΠΑ!

Ο γιος του Γουεά πέτυχε το πρώτο του γκολ με την εθνική των ΗΠΑ!
AP PHOTO/MATT SLOCUM

Ο γιος του Ζορζ Γουεά, Τιμ, έχει πάρει την αμερικάνικη υπηκοότητα και σημείωσε το πρώτο του τέρμα με την εθνική των ΗΠΑ στο φιλικό 3-0 κόντρα στη Βολιβία. (VIDEO)

Στο Μουντιάλ κάτω των 17 ετών έλαμψε με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τη φανέλα των Ηνωμένων Πολιτειών, όμως το όνομά του ήταν έτσι και αλλιώς πασίγνωστο. Πώς θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό, όταν ο πατέρας του είναι ο θρυλικός, Ζορζ Γουεά, ο οποίος έλαμψε στα ευρωπαϊκά γήπεδα ως παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μίλαν, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος της Λιβερίας.

Ο 18χρονος αγωνίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν και είχε κάνει το επίσημο ντεμπούτο του, παίζοντας κάτι περισσότερο από 11 λεπτά σε ένα νικηφόρο 2-0 επί της Τρουά. Συγκεκριμένα, 23 χρόνια μετά το τελευταίο παιχνίδι του πατέρα του με την φανέλα της Παρί, ο ταλαντούχος επιθετικός που το καλοκαίρι πήγε στην ομάδα του Παρισιού από ακαδημία των ΗΠΑ, φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου που ανέδειξε τον Ζορζ Γουεά. Μάλιστα, στο τελευταίο ματς του γαλλικού πρωταθλήματος πήρε φανέλα βασικού.

Ο Τιμ έχει πάρει την αμερικανική υπηκοότητα λόγω της μητέρας του και γι' αυτό αγωνίζεται με την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σημείωσε το παρθενικό του τέρμα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της "αστερόεσσας" στο φιλικό 3-0 με τη Βολιβία στο Τσέστερ της Πενσιλβάνια. Συγκεκριμένα, στο 59ο λεπτό του αγώνα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγινε ο τέταρτος νεαρότερος παίκτης που πετυχαίνει γκολ με τη μεγάλη εθνική των ΗΠΑ.

Ο γιος του Γουεά πέτυχε το πρώτο του γκολ με την εθνική των ΗΠΑ!
AP PHOTO/MATT SLOCUM

Ο Τιμ Γουεά είναι γεννημένος στις 22 Φεβρουαρίου του 2000 και είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά με την εθνική του σε ένα φιλικό τον περασμένο Μάρτιο απέναντι στην Παραγουάη, για να έρθει το πρώτο του τέρμα κόντρα σε ομάδα από τη Λατινική Αμερική.

Οι ΗΠΑ δεν θα βρίσκονται στο Μουντιάλ της Ρωσίας για πρώτη φορά μετά το 1986, γι' αυτό και γίνεται μια... επανεκκίνηση με αρκετά νεαρά άτομα. Ένας εξ αυτών είναι και ο 18χρονος Γουεά, ο οποίος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ντέιβ Σάραχαν και του δίνει ευκαιρίες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

AP Photo/Matt Slocum

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ