ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Φιρμίνο πήρε μεταγραφή μέσω του Football Manager

Ο Φιρμίνο πήρε μεταγραφή μέσω του Football Manager
© BONGARTS/GETTY IMAGES

Ένας απ'τους σκάουτς της Χόφενχαϊμ αποκάλυψε πως ανακάλυψε τον Ρομπέρτο Φιρμίνο μέσω του Football Manager, ενώ για την Φιγκεϊρένσε τον είχε ανακαλύψει ένας οδοντίατρος. Τώρα διαπρέπει με την Λίβερπουλ!

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Λίβερπουλ, η οποία βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της Premier League. Αν δεν υπήρχε όμως το Football Manager, ίσως η καριέρα του 25άχρονου να είχε εντελώς διαφορετική εξέλιξη.

Ο Λουτς Πφάνενστιλ είναι σκάουτ της Χόφενχαϊμ και είναι αυτός που ανακάλυψε τον Βραζιλιάνο, αποκάλυψε όμως πως το έκανε μέσω του δημοφιλούς παιχνιδιού, Football Manager.

"Δηλαδή μου λες πως μαζί με έναν συνάδελφό σου ανακαλύψατε τον Ρομπέρτο Φιρμίνο στο παιχνίδι αυτό και έτσι πήγε στην Χόφενχαϊμ;", ρωτά ξαφνιασμένος ο δημοσιογράφος του "talkSPORT" τον Πφάνενστιλ και αυτός συνεχίζει: "Ναι, έγινε η μεταγραφή με 4.000.000 ευρώ, ποσό αρκετά μεγάλο για παίκτη 19 ετών από την Β' κατηγορία της Βραζιλίας".

"Αμέσως όλοι εκτιμούσαν πως έπρεπε να παίζει αμέσως βασικός, γιατί δεν ήταν λίγα τα χρήματα. Τελικά τον πουλήσαμε 42.000.000 ευρώ, χωρίς μελλοντικές μεταπωλήσεις, έτσι νομίζω πως αποδείχθηκε σωστή κίνηση. Καλό σκάουτινγκ, σίγουρα".

Τον είχε ανακαλύψει ένας οδοντίατρος!

Πέντε γκολ και 3 ασίστ έχει ο Ρομπέρτο Φιρμίνο στις πρώτες 10 αγωνιστικές της φετινής Premier League, αποκτήθηκε το 2-15 από την Χόφενχαϊμ, η οποία τον είχε πάρει από την Φιγκεϊρένσε τον Ιανουάριο του 2011.

Την Φιγκεϊρένσε την είχε βοηθήσει τότε να επιστρέψει στην Α' κατηγορία της Βραζιλίας, έναν χρόνο πριν είχε ανέβει στην πρώτη ομάδα, ενώ στις ακαδημίες του συλλόγου είχε πάει το 2008, μέσω εντός οδοντιάτρου!

Στα 15 του ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έπαιζε στην Clube de Regatas Brasil, στην οποία τα δόντια των ποδοσφαιριστών φρόντιζε ο Μαρσέλους Πορτέλα. Ο χειρουργός-οδοντίατρος πίστεψε στο ταλέντο του, όταν δεν πίστευε κανείς.

"Τους έλεγα πως θα παίξει εθνική Βραζιλίας και δεν μου έδινε κανείς σημασία", τόνισε ο οδοντίατρος, ο οποίος κανόνισε ο Ρομπέρτο Φιρμίνο να κάνει δοκιμαστικό με την Φιγκεϊρένσε. Στο δοκιμαστικό έπαιξε μία ώρα και έβαλε δύο γκολ με ανάποδο "ψαλίδι"!

Ήταν τόσο ντροπαλός που στις δύο πρώτες εβδομάδες στην ακαδημία της Φιγκεϊρένσε δεν είχε διορθώσει τον προπονητή που τον φώναζε Αλμπέρτο, ενώ το όνομά του είναι Ρομπέρτο!

Ο Φιρμίνο πήρε μεταγραφή μέσω του Football Manager
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ