ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Εσιέν δεν χάνει λεπτό και σκοράρει κατά ριπάς

Ο Εσιέν δεν χάνει λεπτό και σκοράρει κατά ριπάς

Ο Μάικλ Εσιέν μέσα σε τέσσερις μήνες στην Ινδονησία ετοιμάζεται να ξεπεράσει τα λεπτά συμμετοχής που είχε με τον Παναθηναϊκό και έφτασε τα τρία γκολ (video).

Η θητεία του στον Παναθηναϊκό έπεισε αρκετό κόσμο ότι ο Μάικλ Εσιέν, σε ηλικία 34 ετών και με πολλά προβλήματα τραυματισμών, είναι ένας πρώην ποδοσφαιριστής.

Η δυσκολία του να βρει ομάδα από τον Σεπτέμβριο του 2016, που έφυγε από την Ελλάδα, μέχρι τον Μάρτιο του 2017, έμοιαζε να αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ακόμα και η ομάδα στην οποία εντάχθηκε, η Περσίμπ Μπαντούνγκ από την Ινδονησία, φανέρωνε ένα τέλος για τον Γκανέζο μέσο. Φευ...

Μετά από ένα ομολογουμένως επεισοδιακό ξεκίνημα στη νέα πορεία του στον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού παραβίασε νόμο περί μετανάστευσης και κινδύνεψε ακόμα και με φυλάκιση, ο άλλοτε κορυφαίος αμυντικός μέσος του κόσμου φαίνεται να βρήκε την ποδοσφαιρική "Ιθάκη" του.

Μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες από το ντεμπούτο του στις 15 Απριλίου, ο Εσιέν έχει αγωνιστεί σε 17 παιχνίδια για την πρώτη κατηγορία της Ινδονησίας. Κι αν στην αρχή περιοριζόταν σε αλλαγές στο 2ο ημίχρονο των αγώνων, από τις 11 Ιουνίου μετράει πέντε 90λεπτα και άλλους τέσσερις αγώνες με τουλάχιστον 69 λεπτά συμμετοχής. Κοινώς, σε 113 ημέρες έχει αγωνιστεί 1.122 λεπτά, ενώ στον Παναθηναϊκό σε μία σεζόν είχε 1.241 λεπτά!

Η μεταμόρφωση του Εσιέν αποτυπώνεται σε ακόμα έναν τομέα, στον οποίο δεν μας είχε συνηθίσει στην κατά τα άλλα εξαιρετική καριέρα του: στο γκολ. Στον πιο πρόσφατο αγώνα, στη νίκη της ομάδας του με 3-1 επί της PS TNI, σημείωσε το τρίτο τέρμα της σεζόν, με καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ!

Η νίκη κράτησε την Περσίμπ μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπου η 15η θέση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του Εσιέν απέχει τέσσερις βαθμούς από την 5η μετά από 18 αγωνιστικές.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ