ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής που παραβίασε τον κανονισμό και όλοι υποκλίνονται!

Ο διαιτητής που παραβίασε τον κανονισμό και όλοι υποκλίνονται!

Διαιτητής στην Ολλανδία δεν εφάρμοσε τον κανονισμό, αφήνοντας παίκτη ατιμώρητο που σήκωσε την φανέλα του και αποθεώνεται. Ο λόγος; Το μήνυμα αφορούσε τα θύματα της Σαπεκοένσε και ο ίδιος ο ρέφερι δεν το μετανιώνει, ακόμα και αν τιμωρηθεί.

Η πιστή εφαρμογή του κανονισμού σε σώζει από τις κακοτοπιές. Κανείς δεν μπορεί να σου πει το παραμικρό αν κάνεις αυτό που πρέπει και αυτό που επιτάσσει ο νόμος. Ακόμα και αν πολλές φορές δεν συνάδει με το πνεύμα. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις στον κανόνα και μια τέτοια περίπτωση ήταν αυτή που συνέβη στην Ολλανδία στον αγώνα της Φίτεσε με την Τσβόλε (3-1) για την 15η αγωνιστική.

Ο Νέιθαν διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με γκολ στο 90' και το πανηγύρισε με τρόπο ιδιαίτερο. Τι έκανε; Σήκωσε την φανέλα και έδειξε το μήνυμά του για τα θύματα της Σαπεκοένσε. Ήθελε να τιμήσει τους αδικοχαμένους νεκρούς του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος που έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση.

Ήξερε ότι θα πάρει κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή και αυτό ήταν το λογικό. Άλλωστε, αυτό έχουμε δει να συμβαίνει και άλλες φορές που παίκτες έχουν στείλει ανάλογα μηνύματα είτε σε συγγενικά πρόσωπα είτε προβάλλοντας κάτι δικό τους. Αυτή την φορά όμως, ο ρέφερι αποφάσισε να κάνει τα στραβά μάτια, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της στιγμής.

Βάσει κανονισμού ο 20χρονος Βραζιλιάνος μέσος, ο οποίος παίζει δανεικός για δεύτερη σεζόν από την Τσέλσι, έπρεπε να αντικρίσει την κίτρινη κάρτα του Γιόχεμ Κάμπουις, ο οποίος ανέφερε: "Σύμφωνα με τους κανονισμούς είμαι υποχρεωμένος να του δείξω κίτρινη κάρτα αλλά αποφάσισα να μην το κάνω. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν πως πρόκειται για ένα τρομερό δυστύχημα.

Από την άλλη πλευρά ήταν κάτι το ξεχωριστό για αυτό το παιδί που σκόραρε καθώς μπόρεσε να δείξει τη φανέλα. Πώς μπορούσα να του δώσω κίτρινη κάρτα;".

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να τον τιμωρήσει η επιτροπή διαιτησίας στην Ολλανδία, είπε: "Δεν ξέρω τι θα γίνει. Φυσικά και με ενδιαφέρει τι θα μου πουν, αλλά νομίζω ότι πήρα τη σωστή απόφαση".

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα στραβά μάτια θα κάνει και η επιτροπή διαιτησίας, αποφασίζοντας με το πνεύμα και όχι με το γράμμα του νόμου, ενώ ο ρέφερι αποθεώνεται από πολλούς στην Ολλανδία για την ενέργειά του.



TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ