ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντεμπούτο κόντρα στην Εθνική μας ο Γκούλιτ

Ντεμπούτο κόντρα στην Εθνική μας ο Γκούλιτ

Στο τεχνικό επιτελείο της εθνικής Ολλανδίας προστίθεται ο Ρουντ Γκούλιτ, αντικαθιστώντας τον Ντικ Άντβοκαατ, ο οποίος αποχώρησε για να αναλάβει τη Φενέρμπαχτσε. Ντεμπούτο του στο φιλικό με την εθνική μας την 1η Σεπτεμβρίου (VIDEO).

Στο τεχνικό επιτελείο της εθνικής Ολλανδίας προστίθεται ο Ρούουντ Γκούλιτ, αντικαθιστώντας τον Ντικ Αντβοκαατ, ο οποίος αποχώρησε την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να αναλάβει τη Φενέρμπαχτσε.

Όπως δήλωσε ο παλαίμαχος διεθνής άσος, αποδέχθηκε την πρόταση που του έκανε ο παλιός συμπαίκτης του και νυν ομοσπονδιακός προπονητής των "οράνιε", Ντάνι Μπλιντ, να συνεισφέρει στην προσπάθεια πρόκρισης της εθνικής ομάδας της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

"Ο Μπλιντ με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι και μου έδωσε την αίσθηση ότι μπορώ να προσθέσω αξία στο επιτελείο και την ομάδα. Θα μου δώσει έναν ελεύθερο ρόλο, τόσο στην προπόνηση όσο και στον πάγκο, για να προσθέσω τις δικές μου ιδέες, προς όφελος της ομάδας. Στο τέλος της ημέρας, την απόλυτη ευθύνη για την ομάδα έχει ο πρώτος προπονητής", δήλωσε ο 53χρονος, Γκούλιτ, ο οποίος αγωνίστηκε 66 φορές με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας και πανηγύρισε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1988.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Γκούλιτ εργάστηκε ως προπονητής στην Τσέλσι, τη Φέγενοορντ και τη Νιούκαστλ, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια δούλευε ως αναλυτής στην τηλεόραση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θυμίζουμε το Ολλανδία - Ελλάδα 1-1 για τα προκριματικά του Euro '88:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ