ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντε Μπιάζι: "Έκανα από το Ίντερνετ τις πρώτες κλήσεις στην Αλβανία"

Ντε Μπιάζι: "Έκανα από το Ίντερνετ τις πρώτες κλήσεις στην Αλβανία"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αλβανίας, Τζάνι ντε Μπιάζι, υποστήριξε πως έκανε τις πρώτες κλήσεις του στην εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας από το... Ίντερνετ.

Ο 60χρονος Ιταλός τεχνικός, Τζάνι ντε Μπιάζι, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αλβανίας το 2011 και κατάφερε να οδηγήσει την ποδοσφαιρική ομάδα της γειτονικής χώρας στην πρώτη της μεγάλη διοργάνωση, στο Euro 2016.

Όπως υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "AS" - ελλείψει σχετικού αρχείου - έκανε τις πρώτες του κλήσεις στην εθνική Αλβανίας βασιζόμενος στο Ίντερνετ και ψάχνωντας ένα-ένα τα πρωταθλήματα και μία-μία τις ομάδες για ποδοσφαιριστές αλβανικής εθνικότητας ή αλβανικών ριζών για να πάρουν και την αντίστοιχη υπηκοότητα.

"Δεν είχα αρχείο ποδοσφαιριστών και ταξίδεψα πολύ για να ψάξω ποδοσφαιριστές. Από τη Σουηδία μέχρι το Αζερμπαϊτζάν, χρειαζόμασταν να αλλάξουμε κάτι.

Την πρώτη φορά που παίξαμε απέναντι στη Γεωργία, έγραψα μια επιστολή στους ποδοσφαιριστές μου: Εάν με ακολουθήσετε, θα φθάσουμε εκεί που δεν σκέφτεστε. Στο τέλος τα καταφέραμε, αλλά ήταν μακρύ το ταξίδι.

Έψαχνα για ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να παίξουν στην εθνική Αλβανίας. Ξεκίνησα από την βάση δεδομένων ποδοσφαιριστών, Soccerassociation, έψαχνα κάθε πρωτάθλημα και κάθε ομάδα. Εάν ο παίκτης είχε την αλβανική σημαία - υποδήλωνε και την εθνικότητα - δίπλα στο όνομά του, ή αν το όνομά του είχε αλβανική ρίζα. Από τη στιγμή που το έβρισκα, βλέπαμε βίντεο στο Youtube για να δούμε εάν ήταν ενδιαφέρουσα η περίπτωσή του. Στο τελικό στάδιο μιλούσαμε προσωπικά και τους ρωτούσαμε εάν θέλουν να παίξουν".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ