ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νομπόα: "Ο Σαββίδης μου ζήτησε να μείνω"

Νομπόα: "Ο Σαββίδης μου ζήτησε να μείνω"

Ο Κριστιάν Νομπόα αρνήθηκε ότι επέστρεψε στην Ρωσία λόγω της συζύγου του, αναφέρθηκε στην συζήτηση που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη λίγο πριν μετακομίσει στην Ροστόφ, σχολίασε το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και δήλωσε ικανοποιημένος από την ζωή του στην Θεσσαλονίκη.

Ο Κριστιάν Νομπόα παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα " Sovsport.ru", μέσω της οποίας εξήγησε ότι επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ροστόφ λόγω Μπερντίγιεφ, ενώ αποκάλυψε ότι ο Ιβάν Σαββίδης του εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στην Τούμπα.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

- Επέστρεψες στην Ρωσία μετά από έξι μήνες. Η Ελλάδα δεν σου άρεσε;

- "Όχι, ήταν όλα ωραία. Αλλά όταν σε καλεί ο Μπερντίγιεφ (σ.σ. ο προπονητής που τον ανέδειξε στην Ρουμπίν Καζάν) είναι δύσκολο να αντισταθείς. Συμφώνησα γρήγορα, έμενε να τα βρουν οι ομάδες".

- Ποιο το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος;

- "Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με την Ρωσία. Στην Ελλάδα, υπάρχουν μόνο τρεις μεγάλες ομάδες, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Οι υπόλοιπες είναι πολύ πίσω. Το ελληνικό πρωτάθλημα, ξεχωρίζει, βέβαια, για την ατμόσφαιρα στους αγώνες. Μερικές φορές οι οπαδοί σου κόβουν την ανάσα".

- Πως ήταν το διάστημα στον ΠΑΟΚ;

- "Όλα ήταν μια χαρά. Από το πρώτο κιόλας ματς έπαιξα βασικός. Αγωνίστηκα σε 17 αγώνες και σκόραρα δύο γκολ. Ήθελα να λάβοω μέρος στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος, αλλά η Εθνική ομάδα συμμετείχε στο Κόπα Αμέρια και έπρεπε να φύγω πιο νωρίς".

- Μπορούσατε να μην πάτε στην Εθνική χωρίς να αντιμετωπίσετε προβλήματα;

- "Υπάρχουν οι κανόνες της FIFA, σύμφωνα με τους οποίους δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του τουρνουά έπρεπε να ενσωματωθώ στην Εθνική ομάδα".

- Στις ειδήσεις συνεχώς μιλούν για την κρίση στην Ελλάδα. Είναι πραγματικά τόσο άσχημα τα πράγματα;

-Παραδόξως όποιος έχει χρήματα έχει και τα προβλήματα. Για ένα διάστημα δεν μπορούσες να "τραβήξεις" περισσότερα από 60 ευρώ ανά ημέρα από τα ΑΤΜ. Ετσι, υπήρχαν συνεχώς δυσκολίες".

- Είναι αλήθεια ότι επιστρέψατε στη Ρωσία λόγω της συζύγου σας, η οποία ήθελε να γυρίσει στην πατρίδα της;

- "Όχι, δεν είναι (γέλια). Η Όλγα με στηρίζει πάντα. Είπα ότι ήθελα να παίξω στη Ροστόφ, τα μαζέψαμε και φύγαμε. Αγάπησε την Ελλάδα και δεν ήθελε να αποχωρήσει. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη-θέρετρο. Εχει παραλία και θάλασσα. Μας άρεσε πολύ, αλλά η Ροστόφ έκανε τέτοια προσφορά που δεν μπορούσα να την αρνηθώ".

- Γνωρίζετε ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ήταν κάποτε πρόεδρος της Ροστόφ;

- "Έχω ακούσει γι 'αυτό".

- Πολλοί συνδέουν την μεταγραφή σας με το γεγονός ότι ο Σαββίδης ήθελε να βοηθήσει την πρώην ομάδα του...

- "Δεν ξέρω πώς κύλησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των συλλόγων και ποιες ήταν οι συνθήκες".

- Έχετε μιλήσει ποτέ με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ;

- "Ναι, μιλάμε αρκετές φορές. Καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι όλα καλά στην ομάδα. Λίγο πριν ανακοινωθεί ότι θα φύγω για την Ροστόφ ο Σαββίδης μου ζήτησε να μείνω, αλλά του είπα ότι ήθελα να παίξω στην Ρωσία".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ