ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέος τρόπος απονομής της "Χρυσής Μπάλας"

Νέος τρόπος απονομής της "Χρυσής Μπάλας"

To "France Football" ανακοίνωσε τις αλλαγές που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στον τρόπο απονομής της "Χρυσής Μπάλας, ύστερα από την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τη FIFA.

Το "FIFA Ballon d'Or", το βραβείο της "Χρυσής Μπάλας" που συνδιοργάνωνε η FIFA με το γαλλικό περιοδικό "France Football" ολοκληρώνει τον κύκλο του τον ερχόμενο Ιανουάριο, όπως έγινε γνωστό την περασμένη Παρασκευή (16/09). Η ευθύνη του βραβείου επιστρέφει στο έντυπο που το "γέννησε" το 1956 και το απένεμε μέχρι το 2010, όταν υπεγράφη η συμφωνία με τη FIFA για συνδιοργάνωση.

Απ' την πλευρά της, η FIFA θα επαναφέρει το βραβείο "FIFΑ World Player" που είχε θεσπιστεί από το 1991 μέχρι το 2009, όταν κι άρχισε η συνεργασία με το γαλλικό περιοδικό. Την Τρίτη (20/09), το " France Football" ανακοίνωσε τους νέους κανονισμούς που πρόκειται να ισχύσουν μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του γαλλικού περιοδικού, πλέον στην ψηφοφορία της "Χρυσής Μπάλας" θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο οι δημοσιογράφοι και όχι οι προπονητές κι οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων, όπως ίσχυε την τελευταία επταετία. Παράλληλα, η λίστα με τους φιναλίστ θα αυξηθεί από 23 σε 30.

Επίσης, πριν την απονομή δεν θα γίνονται γνωστοί οι 3 φιναλίστ, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιείται στο τέλος του εκάστοτε ημερολογιακού έτους και όχι τον Ιανουάριο. Στην πραγματικότητα, η "Χρυσή Μπάλα" επιστρέφει σε μεγάλο βαθμό στη μορφή που είχε πριν το 2010.

Στο γκαλά που θα γίνει τον Ιανουάριο για την τελευταία "FIFA Ballon d'Or", απόλυτο φαβορί είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης με Ρεάλ Μαδρίτης και εθνική Πορτογαλίας, Κριστιάνο Ρονάλντο. Εάν κερδίσει το τρόπαιο, θα είναι η τρίτη φορά από το 2010, με τον Λιονέλ Μέσι να έχει κατακτήσει τις υπόλοιπες τέσσερις εκδόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τέλος στη "Χρυσή Μπάλα"
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ