ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νεκρός ο Τρίφον Ιβάνοφ

Νεκρός ο Τρίφον Ιβάνοφ

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 50 ετών άφησε ο Τρίφον Ιβάνοφ, ένας από τους πλέον εμβληματικούς παίκτες της Εθνικής Βουλγαρίας τη δεκαετία του '90.

Το βουλγαρικό ποδόσφαιρο πενθεί από το πρωί του Σαββάτου τον χαμό του Τρίφον Ιβάνοφ, με τον επονομαζόμενο "λύκο" να φεύγει πρόωρα από τη ζωή στα 50 του χρόνια χτυπημένος από καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του.

Ο Ιβάνοφ έγινε γνωστός στο ευρύ φίλαθλο κοινό μέσα από την παρουσία του στην εθνική Βουλγαρίας (76 συμμετοχές - 6 γκολ) με αποκορύφωμα το Μουντιάλ των ΗΠΑ του 1994 όπου συνέβαλε τα μέγιστα στην εξαιρετική πορεία της χώρας του που την οδήγησε μέχρι την κατάκτηση της 4ης θέσης.

Νεκρός ο Τρίφον Ιβάνοφ

Αν και είχε αποκτήσει πάντως τη φήμη ενός σκληροτράχηλου κεντρικού αμυντικού, ο Ιβάνοφ μπορούσε να πετυχαίνει και άκρως θεαματικά γκολ όπως αυτό με την Ουαλία για τα προκριματικά του Euro '96. Δείτε το:

To 1996 o Ιβάνοφ ειχε κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου Βούλγαρου ποδοσφαιριστή της χρονιάς ενώ σε συλλογικό επίπεδο πανηγύρισε 3 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο Βουλγαρίας με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας καθώς και 1 πρωτάθλημα Αυστρίας με την Ραπίντ Βιέννης, με την οποία μάλιστα ήταν φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη σεζόν 1995-96.

Δείτε highlights με πρωταγωνιστή τον Τρίφον Ιβάνοφ:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ