ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νεϊμάρ στο ΕΘΝΟΣΠΟΡ: "Είμαι πιο έμπειρος, πιο σοφός και πιο σκληρός το 2018"

Νεϊμάρ στο ΕΘΝΟΣΠΟΡ: "Είμαι πιο έμπειρος, πιο σοφός και πιο σκληρός το 2018"

Ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, Νεϊμάρ παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο "ΕΘΝΟΣΠΟΡ" και αναφέρθηκε στους στόχους του με την Παρί Σεν Ζερμέν, την εθνική Βραζιλίας, αλλά και την... εκμάθηση γαλλικών.

Ταρακούνησε το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα, το περασμένο καλοκαίρι, με την ιστορική μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Τα 222.000.000 ευρώ που έδωσε η γαλλική ομάδα στην Μπαρτσελόνα για να τον εντάξει στο δυναμικό της, κατέστησαν τον Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος Ζούνιορ τον ακριβότερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Μια πολύ βαριά ταμπέλα για τον οποιονδήποτε, όχι όμως και για τον χαρισματικό μπαλαδόρο της επίδοξης παγκόσμιας πρωταθλήτριας Βραζιλίας, το καλοκαίρι (14 Ιουνίου – 15 Ιουλίου) στα γήπεδα της Ρωσίας.

Του Αλέξανδρου Λοθάνο

Στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Νέι δεν μπόρεσε να βοηθήσει την "σελεσάο" στον ημιτελικό, όπου η ομάδα τού Λουίς Φελίπε Σκολάρι υπέστη, πιθανότατα, την πιο ατιμωτική ήττα της ένδοξης ιστορίας της.

Ο Νεϊμάρ είδε από την τηλεόραση και καθηλωμένος στο κρεβάτι, λόγω τραυματισμού στην πλάτη, το 1-7 από τη Γερμανία, το οποίο φιλοδοξεί φέτος να μετατρέψει σε μακρινή ανάμνηση, οδηγώντας τη Βραζιλία στο έκτο στέμμα του παλμαρέ της.

"Η διαφορά μου τότε με τώρα είναι δύσκολο να την εξηγήσω. Πιστεύω, όμως, ότι είμαι πιο έμπειρος, πιο σοφός, πιο "cascudo" (σημαίνει "σκληρός" στην πορτογαλική αργκό) , όπως λέμε στη Βραζιλία",εξηγεί αποκλειστικά στο " ΕΘΝΟΣΠΟΡ", αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, τις σκέψεις και τις προσδοκίες του για ένα 2018, χρονιά που μπορεί να εξελιχθεί με μαγικό τρόπο για τον ίδιο και τις ομάδες στις οποίες αγωνίζεται.

ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ ΣΑΛΑΧ

Στα 25 του πλέον, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ διατείνεται ότι "τώρα έχω πολύ περισσότερες εμπειρίες. Συμμετείχα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο όπου χάσαμε και πιστεύω ότι θα είμαι πιο έτοιμος για το επόμενο. Ξέρω πλέον πώς είναι να παίρνεις μέρος σε ένα Μουντιάλ και θα είμαι καλύτερα προετοιμασμένος".

Δίχως ίχνος υπεροψίας, λέει ξεκάθαρα ότι "ο Νεϊμάρ του 2018 είναι καλύτερος από τον Νεϊμάρ του 2014". Δηλαδή; Πιο ψημένος, πιο μπαρουτοκαπνισμένος, έτοιμος να ανταποκριθεί στον ρόλο του απόλυτου ηγέτη, για τον οποίο τον προορίζει ο Αντενόρ Λεονάρντο Μπάτσι, κατά κόσμον "Τίτε", που είναι ο τέταρτος προπονητής που κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Βραζιλίας την τελευταία οκταετία.

Ο νυν εκλέκτορας της Εθνικής Βραζιλίας, που αντικατέστησε, τον Ιούνιο του 2016, τον Κάρλος Ντούνγκα στη "σελεσάο" κι έχει, σε 17 αγώνες, 13 νίκες, 3 ισοπαλίες και μία ήττα, είναι εκείνος που έδωσε ταυτότητα σε μια Βραζιλία που έδειχνε λίγο χαμένη και, εκτός απροόπτου, δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα, καταρχάς στην φάση ομίλων, στην οποία στα γήπεδα της Ρωσίας θα αντιμετωπίσει την Ελβετία, την Κόστα Ρίκα και τη Σερβία.

Τα... δύσκολα, όμως, έρχονται μετά. Το "αστέρι" των Βραζιλιάνων δεν πρωτοτυπεί όταν κατονομάζει τις Εθνικές ομάδες που θα έχουν τον πρώτο λόγο για την τελική νίκη, ήτοι το βαρύτιμο τρόπαιο, στο 21ο Μουντιάλ της ιστορίας.

"Πιστεύω ότι οι πιο γνωστές Εθνικές ομάδες είναι και τα φαβορί, όπως συμβαίνει πάντα. Μεταξύ αυτών είναι η Βραζιλία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Αργεντινή", επισημαίνει, συμπεριλαμβάνοντας, βεβαίως, την Εθνική του ομάδα, αλλά και μια ομάδα, εκείνη του Βελγίου, που ξέρει καλά η Εθνική Ελλάδας, αφού την αντιμετώπισε στα προκριματικά της διοργάνωσης.

"Το Βέλγιο διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα και μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη σε αυτό το Μουντιάλ", είναι η άποψη του κορυφαίου εν ενεργεία Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, αιφνιδιάζοντας κάπως για την επιλογή του παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά, από εκεί που ελάχιστοι το περιμένουν.

"Ο Μοχαμέντ Σαλάχ είναι ένας σπουδαίος παίκτης και μπορεί να πετύχει πολλά", λέει για τον μεσοεπιθετικό, πρώτο σκόρερ της Λίβερπουλ στην τρέχουσα Premier League, αλλά και ηγέτη της Εθνικής Αιγύπτου του Εκτορ Ραούλ Κούπερ-πρώην προπονητή (και) του Αρη, ο οποίος επιστρέφει σε Μουντιάλ ύστερα από 28 ολόκληρα χρόνια.

Ο Νεϊμάρ, βεβαίως, προειδοποιεί πως κάθε παιχνίδι σε αυτήν τη διοργάνωση είναι μια μεγάλη δοκιμασία. "Δεν υπάρχει εύκολη Εθνική ομάδα και γι' αυτό πιστεύω ότι κάθε αγώνας είναι δύσκολος. Δεν το λένε τυχαία Παγκόσμιο Κύπελλο, έτσι δεν είναι; Οι καλύτερες Εθνικές ομάδες δίνουν το “παρών” και κάθε αγώνας είναι σκληρός", συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

ΟΜΑΛΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Νεϊμάρ, με τον φίλο και συμπαίκτη του, Γκαμπριέλ Ζεσούς (Μάντσεστερ Σίτι), αγωνίστηκαν σε διοργάνωση όπου συμμετείχαν εθνικοί πρωταθλητές από 53 διαφορετικές χώρες στις έξι ηπείρους, στο τουρνουά που διοργάνωσε το ινστιτούτο του "Projeto Neymar Jr" στην Πράια Γκράντε της Βραζιλίας.

Αυτόν τον Ιούλιο, θα διεκδικήσει το μεγαλύτερο παγκόσμιο στέμμα, αλλά πριν από αυτό, φιλοδοξεί να κατακτήσει τα πάντα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Στο πρωτάθλημα, η παρέα του "Νέι" κάνει περίπατο, αλλά στο Chαmpions League την περιμένει η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης.

Νεϊμάρ στο ΕΘΝΟΣΠΟΡ: "Είμαι πιο έμπειρος, πιο σοφός και πιο σκληρός το 2018"

Ο ίδιος, πέντε μήνες μετά την άφιξή του στη Γαλλία, επισημαίνει ότι "η προσαρμογή στο γαλλικό πρωτάθλημα ήταν γρήγορη, γιατί το ευρωπαϊκό στιλ παιχνιδιού είναι παρόμοιο παντού, γι' αυτό και δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα πρωταθλήματα".

Σε αυτήν την προσαρμογή, βεβαίως, βοήθησε και η παρουσία πολλών Βραζιλιάνων στην ομάδα, με τον αδελφικό του φίλο Ντάνι Αλβες πάνω απ' όλους. "Πιστεύω ότι οι Βραζιλιάνοι παίκτες στην Παρί με βοήθησαν πολύ, αλλά και όλα τα παιδιά από την ομάδα, ώστε να γίνουν όλα πιο εύκολα για εμένα", εξηγεί, παραδεχθείς ότι ακόμα δεν κατέχει καλά τη γαλλική γλώσσα.

"Οχι, no parlez Français (γέλια)", συμπληρώνει σχετικά, υποσχεθείς, όμως ότι "θα μάθω, αφού δεν ντρέπομαι και προσπαθώ να μιλάω. Μαθαίνω, καταλαβαίνω πολλά απ' όσα ακούω, αλλά ακόμα δεν μιλάω τη γλώσσα".

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ

Πρόσφατα, έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram ότι "θα σκύψω το κεφάλι μόνο για να προσευχηθώ". Και ο Νεϊμάρ, με βαθιά πίστη στον Θεό, στηρίζεται στην καθοδήγησή Του, αλλά και στο τεράστιο ταλέντο του, εν όψει ενός 2018 που μπορεί να εξελιχθεί σε ονειρικό για τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ τής Παρί Σεν Ζερμέν.

Προς το παρόν, ανταποκρίνεται άψογα στις υψηλότατες προσδοκίες που δημιούργησαν τα 222.000.000 ευρώ που επενδύθηκαν για την απόκτησή του, αφού έχει συνθέσει μια καταπληκτική επιθετική τριπλέτα, με τον Εντινσον Καβάνι και τον Κιλιάν Μπαπέ.

Η επιστροφή στον θρόνο του γαλλικού ποδοσφαίρου μοιάζει δεδομένη και η Παρί θέλει να κατακτήσει και φέτος το εγχώριο τρεμπλ (να προσθέσει, δηλαδή, Κύπελλο και Λιγκ Καπ στο Σαμπιονά).

Ο μεγάλος στόχος, όμως, αυτός για τον οποίο πρωτίστως αποκτήθηκε ο Νεϊμάρ, είναι η κατάκτηση του Champions League. Μέχρι τώρα, οι Παριζιάνοι έχουν φτάσει το πολύ μέχρι τα προημιτελικά.

Φέτος, με μπροστάρη τον Βραζιλιάνο μάγο, φιλοδοξούν, καταρχάς να ξεπεράσουν το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, και με την ώθηση από μια τέτοια πρόκριση, να φτάσουν έως και τον τελικό της 26ης Μαΐου στο "Ολιμπίνσκι" του Κιέβου.

Ακολουθεί, πάντα επί εδάφους της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και εκεί, ο Νεϊμάρ θέλει να δικαιώσει όσους βλέπουν στο πρόσωπό του τον πραγματικά άξιο διάδοχο του θρυλικού Πελέ, οδηγώντας τη "σελεσάο" στο έκτο στέμμα και πρώτο από το 2002, όταν ο "Νέι", μόλις σε ηλικία δέκα ετών, πανηγύριζε σαν τρελός τα γκολ των Ρονάλντο, Ριβάλντο και Ροναλντίνιο.

Τα ινδάλματά του, στα χνάρια των οποίων φιλοδοξεί να βαδίσει στα γήπεδα της Ρωσίας, ώστε να κάνει και πάλι περήφανη μια χώρα που τόσο πληγώθηκε πριν από μια τετραετία.

Το 2018 μπορεί να εξελιχθεί ιδεατά για τον Νεϊμάρ, ο οποίος ονειρεύεται, ενδεχομένως και τους επόμενους μήνες, να σπάσει το δίπολο Λιονέλ Μέσι – Κριστιάνο Ρονάλντο.

Θα γίνει, έτσι, ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κατακτά τη "Χρυσή Μπάλα" ύστερα από μια δεκαετία όπου το μεγαλύτερο ατομικό βραβείο μοιράστηκαν αποκλειστικά ο καλός του φίλος και πρώην συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα και ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έχει γενέθλια στις 5 Φεβρουαρίου, όπως και ο "Νέι" (αλλά επτά χρόνια νωρίτερα από τον Βραζιλιάνο, το 1985). Τυχαίο; Σαφώς, αλλά και εντυπωσιακό για δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια του ποδοσφαιρικού γαλαξία!

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ