ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέες συλλήψεις μελών της FIFA

Νέες συλλήψεις μελών της FIFA

Εξελίξεις στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος και διαφθοράς στην FIFA, καθώς το πρωί της Πέμπτης (3/12) συνελήφθησαν υψηλόβαθμα στελέχη της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Το πρωί της Πέμπτης στη Ζυρίχη και συγκεκριμένα το ξενοδοχείο "Baur au Lac hotel" οι Αρχές της χώρας προχώρησαν στη σύλληψη εντός ατόμου που σχετίζεται με την υπόθεση διαφθοράς στην FIFA, ενώ ένα ακόμα άτομο φαίνεται πως πιάστηκε στην τσιμπίδα του νόμου.

Σύμφωνα με τους New York Times συνολικά 12 άτομα αναμένεται να απολογηθούν στην δικαιοσύνη, καθώς κατηγορούνται για χρηματισμό έτσι ώστε εταιρείες να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε μεγάλες διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής ( όπως για παράδειγμα αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ).

Λεφτά... παντού

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα σε Αμερική και Ευρώπη βρέθηκαν λογαριασμοί των συλληφθέντων στις ΗΠΑ με αρκετά χρήματα και γι αυτό το λόγο έχει ζητηθεί η συνεργασία ακόμα και του FBI.

Τα ονόματα δεν έγιναν ακόμα γνωστά (κάτι που θα συμβεί αργότερα), όμως υπάρχουν φήμες για κράτηση του προέδρου της Concacaf, Αλφρέντο Χαουίτ, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Τζέφρεϊ Γουέμπ ο οποίος συνελήφθη για την ίδια υπόθεση τον περασμένο Μάιο.

"Η FIFA γνωρίζει για τις ενέργειες που έλαβαν χώρα σήμερα (3/12) και έχει σκοπό να συνεργαστεί με τις Αρχές, έτσι ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση", ανάφερε σε ανακοίνωση της η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Διαβάστε για το ημερολόγιο διαφθοράς της FIFA.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ