ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Nέα έρευνα της FIFA για τον Μπλάτερ

Nέα έρευνα της FIFA για τον Μπλάτερ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA κίνησε κι επίσημα τις διαδικασίες για να γίνει γνωστό αν έχουν υπόσταση οι κατηγορίες και οι καταγγελίες περί δωροδοκίας και αποδοχής δώρων απ' τον πρώην πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ.

Νέες περιπέτειες για τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κίνησε κι επίσημα τις διαδικασίες για να διερευνηθεί η συμπεριφορά του Ελβετού παράγοντα σε θέματα δωροδοκίας και αποδοχής δώρων.

Εκτός απ' τον Μπλάτερ, η Επιτροπή της FIFA ερευνά και τους πρώην Γενικούς Γραμματείς, Ζερόμ Βαλκ και Μάρκους Κάτνερ. Τόσο ο Μπλάτερ όσο κι ο Βαλκ έχουν τιμωρηθεί με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για έξι και δέκα χρόνια αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη FIFA, οι τρεις προαναφερθέντες βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών για πιθανές παραβιάσεις του κώδικα δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας σε ό,τι έχει να κάνει με σύγκρουση συμφερόντων, οικονομικά οφέλη, αλλά και θέματα διαφθοράς.

Τον Ιούνιο, οι δικηγόροι της FIFA δήλωσαν πως υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία πως οι τρεις παράγοντες έκαναν "μια συντονισμένη προσπάθεια" για να "πλουτίσουν" μεταξύ του 2011 και του 2015.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ