ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα απόπειρα χειραγώγησης ματς στη Σουηδία

Νέα απόπειρα χειραγώγησης ματς στη Σουηδία

Ποδοσφαιριστής της Χάλμσταντ δέχθηκε απειλές ενώ του έγινε και προσφορά μεγάλου χρηματικού ποσού προκειμένου να συμμετάσχει στη χειραγώγηση της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Μάλμε στο νέο σκάνδαλο που ταλανίζει το σουηδικό ποδόσφαιρο.

Το Μάιο η αναμέτρηση της Γκέτεμποργκ με την ΑΪΚ Σόλνα για την 9η αγωνιστική της Allsvenskan αναβλήθηκε λίγες ώρες πριν τη σέντρα λόγω υποψιών για χειραγώγηση με επίκεντρο τον Ελληνοκαναδό γκολκίπερ, Κένι Σταματόπουλο.

Ύστερα από πέντε μήνες ένα νέο σκάνδαλο ταλανίζει το σουηδικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της σκανδιναβικής χώρας (SportExpressen) μεγάλο χρηματικό ποσό προσφέρθηκε (σύμφωνα με άλλες πληροφορίες δέχθηκε και απειλές) σε ποδοσφαιριστή της Χάλμσταντ προκειμένου να συνεισφέρει στη χειραγώγηση του αποτελέσματος της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Μάλμε για την 26η αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος.

Ο ποδοσφαιριστής, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτεται (ήταν εξ' αυτών που αγωνίστηκαν στο ματς), δεν δέχθηκε το χρηματικό ποσό, αντίθετα απευθύνθηκε άμεσα στη διοίκηση της ομάδας του. "Είχαμε ένα περιστατικό που σχετίζεται με το ματς απέναντι στη Μάλμε. Ο παίκτης ήρθε σε εμένα. Είχαμε μια συνάντηση με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σουηδίας και τη διοίκηση της Μάλμε και πήραμε την απόφαση να διεξαχθεί η αναμέτρηση (η Μάλμε νίκησε 2-0).

Ο παίκτης είχε την ελευθερία να επιλέξει αν ήθελε να παίξει ή όχι. Η διαδικασία κύλησε ομαλά, αλλά δεν είναι και πολύ αστείο όλο αυτό. Όλοι οι παίκτες της ομάδας μας ενημερώθηκαν. Μιλήσαμε σοβαρά με τους παίκτες και τον προπονητή. Εμείς συμβουλεύσαμε τον ποδοσφαιριστή μας να αγωνιστεί, αλλά το ίδιο ήθελε κι εκείνος", υποστήριξε ο πρόεδρος της Χάλμσταντ, Τόνι Κάρλσον.

Τόσο η σουηδική αστυνομία όσο και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους στον Τύπο της χώρας ότι η απόπειρα δωροδοκίας αλλά και οι απειλές σχετίστηκαν με το συγκεκριμένο ματς.

Photo credits: hbk.se

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ