ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπρούστερ: "Αγγλία και Σκωτία είναι ένα"

Μπρούστερ: "Αγγλία και Σκωτία είναι ένα"

Ο Κρεγκ Μπρούστερ κατέθεσε στο Sport24.gr την άποψη του για την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Σκωτία, αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της καριέρας του στο ελληνικό πρωτάθλημα μίλησε για την ενασχόληση του με την προπονητική, τον Γιώργο Σαμαρά ενώ αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον της ΑΕΚ.

Ο Σκωτσέζος πρώην επιθετικός του Ιωνικού, Κρεγκ Μπρούστερ, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr, ανέλυσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της χώρας του, γύρισε πίσω το χρόνο για να θυμηθεί την εν Ελλάδι παρουσία του με τη φανέλα της ελληνικής ομάδας και αποκάλυψε πρόταση από την ΑΕΚ.

Ο Κρεγκ Μπρούστερ είναι ίσως ο πιο αντιπροσωπευτικός ποδοσφαιριστής με καταγωγή από την Σκωτία που αγωνίστηκε στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο Sport24.gr κατέθεσε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αν και όπως αποκάλυψε δεν μπόρεσε ο ίδιος να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

"Δε ψήφισα, και δεν μπόρεσα να το κάνω γιατί ήμουν στο Λονδίνο για κάποια δουλειά αλλά εάν μπορούσα θα το έκανα. Θα ψήφιζα σίγουρα όχι. Είμαι ξεκάθαρα υπέρ αυτής της άποψης. Τα νέα από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι καλά. Είναι ευχάριστα".

Μπρούστερ: "Αγγλία και Σκωτία είναι ένα"
INTIME SPORTS

Θα επηρεάσει η διενέργεια δημοψηφίσματος και το μεγάλο ποσοστό που ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας την ποδοσφαιρική σχέση των δύο λαών; Θα δούμε ομάδες όπως τη Σέλτικ, και τη Ρέιντζερς στην Πρέμιερ Λιγκ; Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ιωνικού με τη φανέλα του οποίου, σημείωσε 45 τέρματα σε 144 συμμετοχές, καταθέτει μέσα από το Sport24.gr την προσωπική του εκτίμηση.

"Δε νομίζω ότι θα επηρεάσει η διενέργεια δημοψηφίσματος τη σχέση μεταξύ των δύο λαών ούτε σε επίπεδο ποδοσφαίρου, ούτε γενικά.

Θα συνεχίσουμε να συνυπάρχουμε όπως τόσα χρόνια. Θα ήταν καλή ιδέα να παίξουν οι κορυφαίες σκωτσέζικες ομάδες στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δε γνωρίζω κατά πόσο θα άρεσε αυτό στους αγγλικούς συλλόγους..."

Μπρούστερ: "Αγγλία και Σκωτία είναι ένα"

Πριν από τον Ιωνικό ο Κρεγκ Μπρούστερ είχε αγωνιστεί σε Φόρφαρ, Ρέιθ Ρόβερς και Νταντί και μετά από την Ελλάδα επέστρεψε στη χώρα του για να φορέσει κατά σειρά τις φανέλες των Χιμπέρνιαν, Ντανφέρμλιν,Ινβερνές, Νταντί, Αμπερντίν και Ρος Κάουντι.

Οι σύλλογοι της χώρας του, προεξάρχουσας της Σέλτικ δε διακρίνονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ποιο είναι το λάθος που κάνει η πρώην ομάδα του Γιώργου Σαμαρά;

"Η Σέλτικ έπρεπε να κρατήσει τον Γιώργο, αλλά ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα με τους συλλόγους εδώ.

Δεν πληρώνουν καλά τον ποδοσφαιριστή και αυτό είναι πρόβλημα. Και αυτό το πρόβλημα φαίνεται τώρα με τη Σέλτικ που απέτυχε στο Champions League και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα πετύχει και στο Europa League."

Μπρούστερ: "Αγγλία και Σκωτία είναι ένα"

Ο Σκωτζέζος πρώην φορ και νυν προπονητής έφυγε από τη χώρα μας το 2001, αλλά την επισκέπτεται τακτικά, όπως εξομολογείται το Sport24.gr. Αν δε ξεχνά ένα πράγμα, αυτό είναι ο αγαπημένος του Ιωνικός.

"Μου λείπει η Ελλάδα, αλλά να ξέρεις ότι την επισκέπτομαι κάθε χρόνο για διακοπές'. Από την Ελλάδα κρατάω την παρουσία μου στον Ιωνικό.

Είναι αλήθεια στην αρχή ήρθα για τα λεφτά, αλλά μετά δέθηκα με την ομάδα και υπήρξα μέρος της, και έφτασα σε κάποιο σημείο να μην με ενδιαφέρουν τα χρήματα.

Στην αρχή αγωνιζόμασταν μπροστά σε 100- 200 φιλάθλους, αλλά μετά όταν βγήκαμε Ευρώπη φτάσαμε να παίζαμε εντός έδρας, όπως και στα ντέρμπι σε γεμάτο γήπεδο.

Δεν παραγνωρίζω ότι τα λεφτά που πήρα ήταν και είναι σημαντικά για να ζήσω και να ζω καλά, αλλά αυτό που έμεινε ήταν η διαφορά από όταν ήρθα, μέχρι τη μέρα που έφυγα. Η καλημέρα και η αναγνώριση του κόσμου δε συγκρίνεται με τίποτα."

Μπρούστερ: "Αγγλία και Σκωτία είναι ένα"

Τα πρωτοσέλιδα στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας αναλωνόταν στις προτάσεις που είχε ο επιθετικός του Ιωνικού από τις παραδοσιακές μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μετά από 13 χρόνια ο Κρέγκ Μπρούστερ, μιλά στο Sport24.gr για την πρόταση που του έκανε η ΑΕΚ και την ευκαιρία που απώλεσε να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο.

"Είχα πρόταση από την ΑΕΚ το 2001 αλλά ο κύριος Κανελλάκης δε με άφησε να φύγω, Θυμάμαι είχα απογοητευτεί πάρα πολύ, γιατί ήταν μία μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστώ σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Το καλοκαίρι μου έκανε πρόταση για να ανανεώσω και έφυγα."

Μπρούστερ: "Αγγλία και Σκωτία είναι ένα"
INTIME SPORTS

Γνωρίζει την καριέρα του ποδοσφαιριστή, γνωρίζει και αυτή του προπονητή. Στην Ινβερνές και την Νταντί τις συνδύασε. Ποια είναι όπως πιο απαιτητική; Έφτασε κοντά στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ιωνικού; Θα δούλευε στην Ελλάδας. Δείτε τι απαντά στο Sport24.gr:

"Όχι δεν έφτασα ποτέ κοντά στο να αναλάβω προπονητής του Ιωνικού. Το ποδόσφαιρο στη Σκωτία είναι πιο γρήγορο, στην Ελλάδα είναι πιο τεχνικό, αυτή είναι η διαφορά αλλά και στις δύο περιπτώσεις ποδόσφαιρο παίζεται και στη μία χώρα, ποδόσφαιρο παίζεται και στην άλλη"

Καμία σχέση ο ποδοσφαιριστής με τον προπονητή. Ο ποδοσφαιριστής είναι το καλύτερο επάγγελμα του κόσμου. Ο προπονητής, αλλάζει δουλειά κάθε τέσσερις μήνες"

"Θα ήθελα πολύ να δουλέψω κάποια ημέρα στην Ελλάδα. Και πιστεύω θα γίνει. Θα έρθω να δουλέψω ξανά κάποια ημέρα στην Ελλάδα. Είμαι βέβαιος"

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ