ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπουφόν: "Θα σπουδάσω τα πάντα"

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon celebrates at the end of a the Champions League, round of 16, second-leg soccer match between Juventus and Tottenham Hotspur, at the Wembley Stadium in London, Wednesday, March 7, 2018. Juventus won 2-1. (AP Photo/Frank Augstein)
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon celebrates at the end of a the Champions League, round of 16, second-leg soccer match between Juventus and Tottenham Hotspur, at the Wembley Stadium in London, Wednesday, March 7, 2018. Juventus won 2-1. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ο Τζίτζι Μπουφόν αναμένεται να ανακοινώσει αύριο (17/5) το φινάλε της καριέρας του σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου και μέσω παλαιότερης εξομολόγησης στον Ζεράρ Πικέ αναφέρεται στην καριέρα του και στο τι σκέφτεται για το μέλλον.

Μια λαμπρή καριέρα γεμάτη δόξα, τίτλους, απολαβές, καταξίωση φτάνει στο τέλος. Ο σπουδαίος, Τζίτζι Μπουφόν, σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου αναμένεται να ανακοινώσει τους "τίτλους τέλους" σε μια διαδρομή ονειρεμένη. Η απόφαση για το τέλος μόνο εύκολη δεν είναι, έστω και αν έχει συμπληρώσει τα 40 του χρόνια. Σε μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη στον Ζεράρ Πικέ για το Players Tribune (αρκετούς μήνες πριν), αναφέρεται στην απόφασή του και στο τι σκέφτεται για το μέλλον.

"Αν σου έλεγα ότι δεν φοβάμαι, θα ήμουν ψεύτης, όμως μέσα μου έχω ηρεμία και γαλήνη", είπε με ειλικρίνεια και συνέχισε πως "θα είμαι πάντα ο Μπουφόν". Ο ίδιος αισθάνεται όμορφα με όλα όσα έχει κάνει στη ζωή του: "Όταν βρίσκεται σε μια ηλικία όπως εγώ, είναι σωστό να εκτιμάς κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα. Είναι σημαντικό για κάθε αθλητή να αισθάνεται πάντα την επιθυμία για μάχη, να είναι πρωταγωνιστής. Εγώ νιώθω πολύ καλά και είμαι υπερήφανος για μένα. Είμαι ο Μπουφόν και θέλω να είμαι έτσι μέχρι το τέλος", τόνισε ακόμα.

Όσο για το μέλλον του, φαίνεται πως έχει ήδη σκεφτεί το τι θέλει να κάνει: "Μέσα μου έχω γαλήνη και ηρεμία, είμαι ένας άνθρωπος με περιέργεια και τη ημέρα που δεν θα παίζω ποδόσφαιρο, ξέρω ότι δεν θα βαρεθώ. Ποτέ δεν βαριέμαι. Η μόνη διαφορά είναι πως 23 χρόνια είχα ανθρώπους που οργάνωναν τα πάντα στη ζωή μου και τώρα θα είμαι 24 ώρες το 24ωρο ελεύθερος.

Πρέπει να οργανώσω τη ζωή μου. Αυτό είναι το μόνο πολύπλοκο πράγμα. Θα ήθελα να διαβάσω τα πάντα και να ακολουθήσω μαθήματα για να γίνω μάνατζερ, αθλητικός διευθυντής ή προπονητής. Μετά, με ηρεμία και χωρίς βιασύνη θα αποφασίσω και θα προχωρήσω μπροστά".

Ο Μπουφόν είπε ακόμα πως το ποδόσφαιρο τον έκανε καλύτερο άνθρωπο και πως αν δεν ακολουθούσε αυτή την καριέρα, ίσως να γινόταν καθηγητής όπως οι γονείς του. Αν μη τι άλλο, αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η συνέντευξη Τύπου και όσα έχει να πει τόσο για την καριέρα του, όσο και για τα επόμενα βήματά του στο άθλημα.

AP Photo/Frank Augstein

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ