ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπουφόν: "Τέλος με κουτουλιά, όπως ο Ζιντάν"

Italy's goalkeeper Gianluigi Buffon, left, has words with France's Zinedine Zidane during the World Cup soccer final between Italy and France in the Olympic Stadium in Berlin, Sunday, July 9, 2006.  (AP Photo/Dusan Vranic)  ** MOBILE/PDA USAGE OUT **
Italy's goalkeeper Gianluigi Buffon, left, has words with France's Zinedine Zidane during the World Cup soccer final between Italy and France in the Olympic Stadium in Berlin, Sunday, July 9, 2006. (AP Photo/Dusan Vranic) ** MOBILE/PDA USAGE OUT ** AP

Ο Μπουφόν επανέλαβε πως ίσως τερματίσει την καριέρα στο Μουντιάλ 2018, κάτι που δεν αποκλείεται να κάνει όπως ο Ζιντάν, δηλαδή με κουτουλιά σε αντίπαλο!

Την Παρασκευή η Ιταλία υποδέχεται στο Παλέρμο την Αλβανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, αναμέτρηση ιστορική για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν, καθώς αυτή θα είναι 1000ή στην επαγγελματική του καριέρα.

Ο 39άχρονος πορτιέρε έχει στόχο να τερματίσει την καριέρα του το καλοκαίρι του 2018 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και όταν τον ρώτησαν στην συνέντευξη τύπου πως φαντάζεται το τελευταίο του ματς, του ήρθε στο μυαλό αυτό του Ζινεντίν Ζιντάν.

"Πως φαντάζομαι το τελευταίο μου ματς; Ίσως φύγω όπως ο Ζιντάν, δίνοντας κουτουλιά σε κάποιον στον αγωνιστικό χώρο", τόνισε αστειευόμενος ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, ενώ θυμίζουμε πως ο Ζιντάν είχε αποβληθεί για κουτουλιά στον Μάρκο Ματεράτσι στον τελικό του Μουντιάλ 2006 (Γαλλία - Ιταλία με τον Μπουφόν να αγωνίζεται φυσικά).

"Πριν όμως σκεφτώ πως θα ολοκληρώσω την καριέρα μου, χρειάζεται να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018. Ίσως το τελευταίο μου ματς να είναι εκεί. Έχω ακόμη χρόνο να το σκεφτώ. Τώρα πρέπει απλά να σκεφτώ τα επόμενα ματς. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε".

Όταν ρωτήθηκε για το 1000ό του ματς ανέφερε πως νιώθει μία πίεση, αλλά έκανε και πάλι το αστειάκι του, τονίζοντας πως θα υπάρξουν και άλλα 1000.

Για τους Αλβανούς τόνισε πόσο τους σέβεται, έχοντας άλλωστε δείξει πόσο καλή ομάδα έχουν στο Euro 2016, ενώ για το μέλλον της Ιταλίας στην θέση του τερματοφύλακα ανέφερε πως είναι πολύ ήρεμος με τους Τζανλουίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν) και Άλεξ Μερέτ (SPAL δανεικός από Ουντινέζε), οι οποίοι είναι μαζί του στην αποστολή.

"Νιώθω χαρούμενος όταν τους βλέπω, είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι ακόμη εδώ και τους βλέπω να ωριμάζουν. Είμαι χαρούμενος που η Ιταλία δεν θα έχει προβλήματα όταν θα αποχωρήσω. Με αυτούς τους δύο (Ντοναρούμα, Μερέτ), αλλά και με τους Περίν και Αουντέρο δεν ανησυχώ".

Ο Ματία Περίν είναι 24άχρονος και παίζει στην Τζένοα, απλά αυτήν την περίοδο είναι τραυματίας, ενώ όπως και ο Μερέτ, ο Εμίλιο Αουντέρο είναι 20άχρονος, παίζει στην Γιουβέντους (δημιούργημα των ακαδημιών), ενώ έχει καταγωγή από την Ινδονησία.

AP Photo/Dusan Vranic

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ