ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπουφόν και Ράμος υποκλίθηκαν στον 1000άρη Κασίγιας

Μπουφόν και Ράμος υποκλίθηκαν στον 1000άρη Κασίγιας

Ο Ίκερ Κασίγιας συμπλήρωσε τα 1000 ματς στην επαγγελματική του καριέρα και τόσο ο Τζίζι Μπουφόν, όσο και ο Σέρχιο Ράμος αποθέωσαν τον 36χρονο κίπερ της Πόρτο.

Το βράδυ της Δευτέρας (02/04) ο Ίκερ Κασίγιας συμπλήρωσε τα 1000 παιχνίδια της επαγγελματικής του καριέρας, όχι όμως με τον τρόπο που θα ήθελε. Η Μπελενένσες επιβλήθηκε με 2-0 επί της Πόρτο και χάλασε τη γιορτή του Ισπανού τερματοφύλακα.

Ο 36χρονος σπουδαίος τερματοφύλακας ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ρεάλ και πλέον αγωνίζεται με την Πόρτο.

Ο Κασίγιας πραγματοποίησε 725 εμφανίσεις με τη φανέλα της Βασίλισσας, 167 με εκείνη της Εθνικής ομάδας της Ισπανίας και αγώνας της Δευτέρας ήταν ο 108ος με εκείνη της Πόρτο φτάνοντας έτσι το μαγικό νούμερο των 1000 αγώνων. Σε αυτούς έχει καταφέρει να φύγει νικητής από το γήπεδο 654 φορές, ενώ 173 ματς ολοκληρώθηκαν ισόπαλα και σ' άλλα τόσα γνώρισε την ήττα.

Η Πόρτο επέλεξε τρεις αθλητές για να συγχαρούν τον Κασίγιας για το μοναδικό του επίτευγμα. Ο πρώτος εξ αυτών ήταν ο Τζίζι Μπουφόν. Ο 40χρονος πορτιέρε της Γιουβέντους αποθέωσε τον Ίκερ Κασίγιας για τα κατορθώματα του: "Γεια σου τεράστιε Ίκερ. Δεν ξέρω αν με αναγνωρίζεις, γιατί έχω μεγαλώσει λιγάκι, αλλά είμαι ο Τζίτζι Μπουφόν. Μου είπαν ότι συμπλήρωσες τα 1000 παιχνίδια στην καριέρα σου και ήθελα να σε συγχαρώ γιατί νομίζω πως είσαι πραγματικά χαρούμενος και περήφανος που έπιασες αυτό το νούμερο. Είναι ξεκάθαρο πως όταν κάποιος φτάνει τα 1000 παιχνίδια αντιλαμβάνεται ότι πέρασε αρκετός χρόνος και ίσως να έχεις ορισμένες ρυτίδες, ωστόσο συνεχίζουμε με αξιοπρέπεια.

Όταν είμαστε στο γήπεδο, κατά τη γνώμη μου, δείχνουμε ακόμη και ειδικά εσύ δείχνεις ότι ακόμη είσαι ικανός να παίζεις στο ίδιο επίπεδο με τους εικοσάρηδες και αυτό είναι που έχει σημασία στο τέλος μιας αληθινής νιότης. Στο τέλος μιας αθλητικής νιότης αυτό που μετράει είναι αυτό που έχουμε μέσα μας, είναι το πνεύμα μας που κουβαλάμε σε όλη μας τη ζωή. Θέλω και πάλι να σε συγχαρώ. Έχω μεγάλη εκτίμηση για σένα και σου εύχομαι να απολαύσεις το χιλιοστό σου παιχνίδι.

Χαιρετισμούς από τον Τζίτζι".

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και το μήνυμα του επί σειρά συμπαίκτη του τόσο στη Ρεάλ όσο και στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας, Σέρχιο Ράμος. "Πολλά συγχαρητήρια για τα 1000 σου ματς ως επαγγελματίας, αυτό είναι σημάδι ότι είσαι μεγαλύτερος (ηλικιακά εννοεί). θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να σε συγχαρώ γι αυτό το νούμερο κάτι που σχεδόν κανείς δεν καταφέρνει. Αρκεί να θυμηθώ τις στιγμές που μοιραστήκαμε, οι οποίες ήταν πολλές. Συνέχισε να χρησιμοποιείς τα γάντια σου και πολλά συγχαρητήρια. Φιλιά, φίλε" είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Ρεάλ.

Δείτε σε βίντεο τα μηνύματα των Μπουφόν και Ράμος



TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ