ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπόρχα: "Αξέχαστη η Θύρα 7 και τα σουβλάκια"

Μπόρχα: "Αξέχαστη η Θύρα 7 και τα σουβλάκια"
INTIME SPORTS

Ένας απολαυστικός Φέλιξ Μπόρχα μιλά αποκλειστικά στο SPORT 24 για την εμπειρία του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Η αποθέωση σε εμπορικό κέντρο, τα σουβλάκια, ο αγαπημένος Νέρι, η χαρά για Τόρο η κόμπρα και οι μάσκες αλλά και η... Τροία.

Επιμέλεια: Βασίλης Τεμπέλης, Γιώργος Χριστοφόρου

Ηρθε στα μέρη μας το 2006 για λογαριασμό του Ολυμπιακού με στόχο να καθιερωθεί στην ερυθρόλευκη γραμμή κρούσης. Τα πρωτοσέλιδα εκείνη της εποχής έκαναν λόγο για "μηχανή του γκολ που θα αφήσει εποχή", ενώ ο ίδιος έδινε υποσχέσεις περί 25 τερμάτων κάθε σεζόν. Ένα χρόνο όμως αργότερα αποχώρησε από την Ελλάδα με απολογισμό 5 γκολ σε 23 συμμετοχές.

Εν έτει 2014, θα μπορούσε να θυμάται εκείνες τις ημέρες με πικρία. Με την απουσία δηλαδή μιας ευκαιρίας να αγωνιστεί και μία δεύτερη σεζόν στον Ολυμπιακό, έχοντας πλέον προσαρμοστεί στον ευρωπαϊκό τρόπο ποδοσφαίρου. Θυμίζουμε ότι η περιπέτειά του στη Ελλάδα ήταν η πρώτη του μακρυά από τη χώρα του.

Ωστόσο ο Φέλιξ Μπόρχα, μιλώντας αποκλειστικά στο SPORT 24, έχει μόνο καλά λόγια για την εμπειρία του στα μέρη μας. "Όχι δεν έχω παράπονο από τον Ολυμπιακό αισθάνομαι μεγάλη τιμή που υπήρξα μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας, που αγωνίστηκα στο Champions League και πήρα το πρωτάθλημα με αυτή την ομάδα, και κυρίως είμαι υπερήφανος για τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο.

Το έχω πει εδώ και στη Γερμανία και στο Εκουαδόρ και στις ΗΠΑ. Η Θύρα 7 είναι οι καλύτεροι οπαδοί του κόσμου. Τους ευγνωμονώ, να τους δώσετε χαιρετίσματα και να τους πείτε ότι τους αγαπώ πολύ."

Η αποθέωση σε εμπορικό κέντρο και τα σουβλάκια

Του ζητήσαμε να μας περιγράψει κάτι από αυτά που του έχουν μείνει από την επαφή του με τον κόσμο της ομάδας. "Το πιο παράξενο είναι όταν ήμουν στη Μάιντς και είχα έρθει Αθήνα για κάτι δουλειές. Με βρήκαν κάτι οπαδοί του Ολυμπιακού στο κέντρο, και άρχισαν να φωνάζουν σε όλο το κέντρο, Φέλιξ Μπόρχα ολέ ολέ".

Μπόρχα: "Αξέχαστη η Θύρα 7 και τα σουβλάκια"
INTIME SPORTS

Είναι ολοφάνερο ότι η χώρα μας έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. "Όταν ακούω τη λέξη Ελλάδα, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Ολυμπιακός, μετά αυτή η υπέροχη πόλη, η Αθήνα και ο ελληνικός λαός που μου συμπεριφέρθηκε τόσο καλά".

Και όσον αφορά τη φημισμένη κουζίνα μας, επέλεξε κλασικές αγαπημένες γεύσεις: "Από ελληνικά φαγητά μου αρέσουν κάτι οστρακοειδή που είχα φάει σε μία ταβέρνα στην Ελλάδα και τα σουβλάκια".

Χαρακτηριστική ήταν η απάντησή του λίγο αργότερα και για την αγαπημένη του ταινία. Άρωμα Ελλάδας και εκεί. "Αγαπημένη ταινία, ειλικρινά δεν θυμάμαι να σου πω, αλλά νομίζω η καλύτερή μου είναι η Τροία."

Ο αγαπημένος Καστίγιο και η χαρά για Τόρο

Η συζήτηση φυσικά δεν θα μπορούσε να μην μονοπωληθεί από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό. Ο Φέλιξ θυμάται στο SPORT 24:

Μπόρχα: "Αξέχαστη η Θύρα 7 και τα σουβλάκια"

"Αγαπημένος μου συμπαίκτης είναι ο Νέρι Καστίγιο, είχαμε πολλή χημεία και είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Αντίπαλοι είναι πολλοί, δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που δούλεψα με εξαιρετικούς προπονητές όπως τον κύριο Λεμονή, αλλά και εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές το Ριβάλντο, τον Τζόρτζεβιτς και τον Τοροσίδη. Ειδικά για τον Βασίλη χάρηκα πολύ που πήγε στη Ρόμα. Από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχω συναντήσει. Με βοήθησαν όλοι τους πολύ.

Δεν διατηρώ επαφές με πρώην μου συμπαίκτες, μόνο με τον Ριβάλντο που έχουμε κρατήσει ακόμη επαφές"

Η κόμπρα, οι μάσκες και το καγκουρό

Όσοι φίλοι του Ολυμπιακού έζησαν τότε τον Φέλιξ Μπόρχα, θυμούνται σίγουρα μία λέξη: "Κόμπρα". Είναι το παρατσούκλι με το οποίο έγινε γνωστός στην Ελλάδα. O ίδιος διευκρινίζει: "Το παρατσούκλι που μου αρέσει είναι το καγκουρό. Μου βγήκε στο Εκουαδόρ επειδή είχα μεγάλο διασκελισμό. Αλλά όταν ήρθα στην Ελλάδα μου έβγαλαν το παρατσούκλι "κόμπρα", που μου άρεσε επίσης πάρα πολύ."

Μπόρχα: "Αξέχαστη η Θύρα 7 και τα σουβλάκια"
Μπόρχα

Τρία χρόνια μετά το πέρασμα από τους "ερυθρόλευκος", άρχιζε να πανηγυρίζει με... μάσκες. "Η ιστορία με τις μάσκες ξεκίνησε στο Μεξικό. Είχα ένα συμπαίκτη στην Πατσούκα που του άρεσαν πολύ οι μάσκες και καθιερώσαμε αυτή τη μόδα. Η αγαπημένη μου μάσκα είναι αυτή του Spiderman".

Η περιπέτεια στο MLS

Ο Φέλιξ Μπόρχα μετά τον Ολυμπιακό, αγωνίστηκε στις Μάιντς, Πουέμπλα, Πατσούκα και Κουίτο. Από το καλοκαίρι τον βρίσκουμε στο MLS με τη φανέλα της Τσίβας και απολογισμό ως τώρα 3 τερμάτων σε 11 ματς. "Το πρωτάθλημα MLS είναι πολύ δυνατό, είναι πολύ οργανωμένο. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό, έρχονται πάρα πολλοί παίκτες από δυνατά πρωταθλήματα, ευρωπαϊκά, όπως είναι ο Κακά, ο Λάμπαρντ αλλά και άλλοι παίκτες από το πρωτάθλημα του Μεξικού, ένας επίσης ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα του κόσμου. Το χρήμα κάνει το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό."

Του ζητήσαμε και ένα σχόλιο για την εθνική ομάδα των ΗΠΑ. "Αναμένεται να έχει ρόλο πρωταγωνιστή τα επόμενα χρόνια. Ήδη έχει δείξει τη δυναμική της, είναι μία ομάδα που αποτελείται από νέους παίκτες και έχει πάρα πολύ μα πάρα πολύ μέλλον."

Μπόρχα: "Αξέχαστη η Θύρα 7 και τα σουβλάκια"

Ενώ στην ερώτηση για την εμπειρία του στο Μεξικό σημείωσε: "Το πρωτάθλημα του Μεξικού είναι το πιο δυνατό από αυτά της Λατινικής Αμερικής. Είναι από τα πιο ποιοτικά. Γενικά τα πρωταθλήματα της Λατινικής Αμερικής είναι πιο σκληρά, όχι μόνο για τους επιθετικούς, για όλους τους ποδοσφαιριστές".

Γιατί όμως μετά την Ελλάδα και τη Γερμανία, άφησε την Ευρώπη; "Ήταν προσωπική μου επιλογή να φύγω από τη Μάιντς για την Πατσούκα, γιατί μου έλειπε η οικογένειά μου."

Ο Ρονάλντο και το μήνυμα στις ελληνικές ομάδες

Η συζήτηση με τον Φέλιξ πλησίαζε στο τέλος. Ήταν η ώρα που του ζητήσαμε τον αγαπημένο του παίκτη. "Είδωλό μου από μικρό παιδί, ο Ρονάλντο το "Φαινόμενο", με αυτόν μεγάλωσα, αυτός ήταν το ίνδαλμά μου από μικρό παιδί."

Και για το τέλος ένα μήνυμα προς τα μέρη μας: "Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να κοιτάξουν την αγορά του Εκουαδόρ. Για πολλά νέα παιδιά που έχουν ταλέντο, είναι όνειρο ζωής να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Ο Μπόρχα σκοράρει το γκολ της νίκης απέναντι στο Αιγάλεω:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ