ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπορεί η εικονική πραγματικότητα να βοηθήσει στους τραυματισμούς;

Μπορεί η εικονική πραγματικότητα να βοηθήσει στους τραυματισμούς;

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στον κόσμο του ποδοσφαίρου και στο Μάντσεστερ δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας που βοηθάει στην αποκατάσταση τραυματισμών. Δείτε με ποιο τρόπο.

Ο κόσμος εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και με ταχύτητες που ούτε εμείς οι ίδιοι μπορούμε να αντιληφθούμε. Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά εδώ και πολλά χρόνια στη ζωή μας και ο χώρος του αθλητισμού, όπου διακυβεύονται πολλά χρήματα, ειδικά στο υψηλότερο επίπεδο, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Στο ποδόσφαιρο, δε, που είναι ο βασιλιάς των σπορ, η παρέμβαση της τεχνολογίας είναι πλέον τόσο άμεση, που την βλέπουμε ακόμα και στο ίδιο το παιχνίδι. Goal line technology, video assistant referee είναι οι τελευταίες... σφήνες, προκειμένου να περιορίζονται τα λάθη, ακόμα και τα ανθρώπινα. Πιθανότατα τα επόμενα χρόνια να δούμε ακόμα περισσότερα.

Μια τεχνολογική ομάδα με έδρα στο Μάντσεστερ δημιούργησε ένα πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας, το οποίο βοηθάει τραυματίες ποδοσφαιριστές στην αποκατάστασή τους. Μέσω αυτού του προγράμματος, οι αθλητές μπορούν να κάνουν συγκεκριμένες ασκήσεις και να συγκεντρωθούν τα δεδομένα από τα αποτελέσματα.

Οι παίκτες με αυτό τον τρόπο αισθάνονται ότι μπαίνουν πιο γρήγορα στο σύνολο των υπολοίπων και ήδη αρκετά κλαμπ της Premier League καλοβλέπουν το συγκεκριμένο σύστημα και ελπίζουν ότι μελλοντικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το scouting ποδοσφαιριστών.

Το κόστος δεν είναι μικρό, ειδικά για τους μικρότερους συλλόγους, αλλά οι μεγαλύτεροι είναι δεδομένο ότι θα ενδιαφερθούν γι' αυτόν τον πρωτοποριακό τρόπο αποκατάστασης, που μπορούν να βρουν αρκετά πιο ενδιαφέρον και οι ίδιοι οι αθλητές που θέλουν να επανέλθουν στην δράση. Η τεχνολογία έχει εισχωρήσει για τα καλά στον αθλητισμό και μάλιστα με τρόπο εμφατικό!

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ