ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπόατενγκ: "Δεν έχετε ιδέα πόσο επαγγελματίας είναι ο Εσιέν"

Ghana's Derek Boateng celebrates their draw against England at the end of their international soccer match at Wembley Stadium, London, Tuesday, March 29, 2011. (AP Photo/Sang Tan)
Ghana's Derek Boateng celebrates their draw against England at the end of their international soccer match at Wembley Stadium, London, Tuesday, March 29, 2011. (AP Photo/Sang Tan) AP PHOTO/SANG TAN

Ο Ντέρεκ Μπόατενγκ παραχώρησε πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη σε ΜΜΕ της Γκάνας, όπου μίλησε για τα λάθη των Αφρικανών παικτών, αλλά και για τον επαγγελματισμό του Μάικλ Εσιέν.

Συνέντευξη με μεγάλη δόση ειλικρίνειας και... αυτοκριτικής παραχώρησε ο Ντέρεκ Μπόατενγκ σε ΜΜΕ της Γκάνας. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ μίλησε για τα λάθη των Αφρικανών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν διαχειρίζονται σωστά τα χρήματά τους, αλλά και τη φήμη τους, ενώ έκανε ειδική μνεία στον επαγγελματικό του -επίσης πρώην "πράσινου"- Μάικλ Εσιέν.

"Κοιτάξτε, τα πράγματα είναι δύσκολα στην Αφρική και όλοι οι παίκτες προσπαθούν να πάνε στην Ευρώπη όσο το δυνατόν συντομότερα προκειμένου να βοηθήσουν την οικογένειά τους. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές δεν ακούμε τι μας λένε. Γενικά, οι ποδοσφαιριστές δεν ακούνε. Νομίζουμε πως γνωρίζουμε τα πάντα επειδή παίζουμε ποδόσφαιρο και έχουμε λεφτά στις τσέπες μας.

Μερικές φορές δεχόμαστε συμβουλές από ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν κάτι για εμάς, με αποτέλεσμα να θεωρούμε πως δεν έχουμε δικαίωμα να μας λένε τι να κάνουμε. Αυτό έχει ως συνέπεια να σπαταλάμε πολλά χρήματα, να κάνουμε λάθος επενδύσεις και να αγοράζουμε αχρείαστα πράγματα", υποστήριξε αρχικά, ενώ στη συνέχεια έφερε ως παράδειγμα προς μίμηση τον Εσιέν:

"Δεν έχετε ιδέα πόσο επαγγελματίας είναι ο Εσιέν. Μερικές φορές, όταν υπήρχε κενό στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα επιστρέφαμε στην Γκάνα, όμως ο Εσιέν δεν μας ακολουθούσε, καθώς ήταν τόσο αποφασισμένος να πετύχει. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής, όταν ήμασταν στην Κ17, που διατήρησε τη θέση του στην ενδεκάδα σε όλα τα προκριματικά.

Ο Εσιέν δεν έχανε ποτέ τη φόρμα του και πάντα κρατούσε τη θέση του. Όταν ερχόμασταν στην Γκάνα για τις εθνικές υποχρεώσεις, προγραμματίζαμε να φύγουμε την επόμενη ημέρα. Μόνο ο Εσιέν έφευγε την ίδια ημέρα. Επομένως, καταλαβαίνετε πόσο σοβαρός τύπος είναι".

Photo Credits: AP Photo/Sang Tan

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ