ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπλάτερ: "Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες για την FIFA"

Μπλάτερ: "Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες για την FIFA"

O πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, μίλησε στο πλαίσιο του 65ου συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και αναφέρθηκε στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της.

Δύσκολες στιγμές διάγει η FIFA, βλέποντας επιφανή στελέχη της να συλλαμβάνονται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αποδεικνύοντας ότι η σήψη και η σαπίλα ξεκινάει από ψηλά.

Θυμηθείτε εδώ την συνέντευξη Τύπου του Ζεπ Μπλάτερ

Μια ημέρα πριν τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ο Ζεπ Μπλάτερ, μίλησε στο πλαίσιο του 65ου συνεδρίου της FIFA και αναφέρθηκε στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της.

Ο ίδιος είπε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι, αλλά θέλει να υπάρξει (αυτο)κάθαρση, ώστε να σταλθεί μήνυμα πως τίποτα δε μένει κρυφό και στόχος είναι να πληρώσουν και να απομονωθούν όσοι έφταιξαν και έβαλαν την FIFA στο "κάδρο" της κριτικής.

"Αυτές είναι δύσκολες στιγμές για την FIFA. Τα χθεσινά συμβάντα έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη σκία πάνω από το ποδόσφαιρο και της διαδικασίας αυτής της εβδομάδας.

Τέτοιες ατομικές ενέργειες, αν αποδειχθούν, προκαλούν ντροπή και ξεφτίλα στο ποδόσφαιρο και απαιτεί δράση και αλλαγές απ' όλους μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη φήμη της FIFA να σέρνεται περισσότερο", είπε αρχικά ο Μπλάτερ και συνέχισε:

"Πρέπει να τονίσω ότι εκείνοι που είναι διεφθαρμένοι στο ποδόσφαιρο αποτελούν μειονότητα, όπως και στην κοινωνία. Αλλά και στην κοινωνία πρέπει να απομονώνονται.

Οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι εύκολοι για την FIFA. Είμαι σίγουρος πως κακά νέα θα ακολουθήσουν. Όμως, είναι αναγκαίο να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του οργανισμού. Ας είναι αυτό το σημείο που ξεκινάμε".

Καταλήγοντας, ανέφερε: "Αύριο, στο συνέδριο, θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε το μακρύ και δύσκολο δρόμο προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Πρέπει να την κερδίσουμε πίσω από τις αποφάσεις που θα πάρουμε, τις προσδοκίες που δίνουμε ο ένας στον άλλο και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε ατομικά".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ