ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπλάτερ: "Δεν ζήτησα ποτέ χρήματα από τον Μπεκενμπάουερ"

Μπλάτερ: "Δεν ζήτησα ποτέ χρήματα από τον Μπεκενμπάουερ"

Ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, διέψευσε ότι είχε οποιαδήποτε συναλλαγή με τον Φραντς Μπεκενμπάουερ για την ανάθεση του Μουντιάλ 2006 στη Γερμανία.

Το σκάνδαλο με φερόμενο χρηματισμό από τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία προς τη FIFA, με στόχο την ανάληψη ανάθεσης του Μουντιάλ του 2006 συνεχίζει να ταλανίζει το ποδόσφαιρο της χώρας. Ο Ζεπ Μπλάτερ, διέψευσε ότι είχε οποιαδήποτε συναλλαγή με τον Φραντς Μπεκενμπάουερ.

"Δεν ζήτησα ποτέ χρήματα από τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ποτέ δεν αποδέχεσαι χρήματα που δεν έχεις κερδίσει, δεν προσπαθείς ποτέ να πετύχεις τους στόχους σου με χρήματα. Θέλω μία αξιοπρεπή έξοδο μετά από 41 χρόνια στις υπηρεσίες της FIFA", υποστήριξε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στην ελβετική εφημερίδα, Schweiz am Soontag.

Κι ο Φραντς Μπεκενμπάουερ διέψευσε την προηγούμενη εβδομάδα, δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου περί δωροδοκίας της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας προς τη FIFA, με στόχο την ανάληψη διοργάνωσης του Μουντιάλ 2006.

Το SPIEGEL προχώρησε στα μέσα του Οκτώβρη σε μία αποκάλυψη, η οποία μπορεί να ταράξει συθέμελα το γερμανικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη χώρα, μπορεί να συνδέεται με δυσδιάκριτες συναλλαγές, οι οποίες ήταν εις γνώση του Φραντς Μπεκενμπάουερ αλλά και του νυν προέδρου της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, οι οποίοι τότε ηγούνταν της επιτροπής διεκδίκησης (πρόεδρος κι αντιπρόεδρος αντίστοιχα), υπό τη μορφή δωροδοκιών.

Ζεπ Μπλάτερ, Φραντς Μπεκενμπάουερ και Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ έχουν αρνηθεί τις οποιεσδήποτε κατηγορίες που τους αποδίδει το SPIEGEL.

Στο (πιθανό) σκάνδαλο εμπλέκεται ο πρώην CEO αθλητικής εταιρίας χορηγού της εθνικής Γερμανίας, Ρομπέρ Λουίς Ντρεϊφίς, ο οποίος φαίνεται να δάνεισε μέσω fund ύψους 10.300.000 ελβετικών φράγκων (τότε 13.000.000 γερμανικά μάρκα) χρήματα στην επιτροπή διεκδίκησης της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2006.

Σύμφωνα με το SPIEGEL το ποσό χρησιμοποιήθηκε για την εξαγορά ψήφων τεσσάρων Ασιατών, από την 24μελή Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Ιουλίου του 2000 ήταν 12-11 (απείχε ο Ντέμπσεϊ από τη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα υποστήριζε τη Νότιο Αφρική μετά τον αποκλεισμό της Αγγλίας) υπέρ της Γερμανίας επί της Νοτίου Αφρικής το εν λόγω ρεπορτάζ του γερμανικού Τύπου αποκτά βαρύνουσα σημασία.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ