ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπενζεμά και Ριμπερί εκτός γαλλικής αποστολής

Μπενζεμά και Ριμπερί εκτός γαλλικής αποστολής
© AFP/GETTY IMAGES

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν πήρε στην αποστολή της εθνικής Γαλλίας τον Καρίμ Μπενζεμά, όπως και τους Ματιέ Βαλμπουενά και Φρανκ Ριμπερί. Πρώτη κλήση για Εν'Γκολό Καντέ

Καρίμ Μπενζεμά, Ματιέ Βαλμπουενά και Φρανκ Ριμπερί δεν κλήθηκαν από τον Ντιντιέ Ντεσάμπ στην εθνική Γαλλίας για τα φιλικά με Ολλανδία και Ρωσία (25 και 29 Μαρτίου).

Ξεκαθάρισε πάντως στην συνέντευξη τύπου ο ομοσπονδιακός τεχνικός πως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα είναι στην αποστολή για το Euro 2016.

Για τον Βαλμπουενά ανέφερε πως δεν τον πήρε επειδή είναι τραυματίας και ποτέ δεν παίρνει παίκτες που δεν είναι έτοιμοι να αγωνιστούν, για αυτό άλλωστε δεν πήρε και τον Ριμπερί.

Ο άσος της Μπάγερν έχει επιστρέψει και έχει αγωνιστεί στα τελευταία δύο παιχνίδια και μάλιστα έπαιξε 100 λεπτά κόντρα στην Γιουβέντους το βράδυ της Τετάρτης. "Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν", τόνισε ο Ντεσάμπ, αλλά ακόμη δεν τον θεωρεί έτοιμο.

Όσον αφορά στον Μπενζεμά, μπορούσε να τον καλέσει, αλλά πολύ απλά δεν το έκανε. "Είναι απόφαση δική μου και του προέδρου", τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ενώ θυμίζουμε πως άσος της Ρεάλ είχε εμπλακεί στους εκβιασμούς για το sextape του Βαλμπουενά.

Για πρώτη φορά κλήθηκε ο Εν'Γκολό Καντέ, σπουδαίος αμυντικός μέσος της Λέστερ, μία από τις αποκαλύψεις της σεζόν παγκοσμίως.

Τρεις τερματοφύλακες για τον Ντεσάμπ και από εκεί και πέρα απόλυτη ισορροπία στην αποστολή (23άδα). Τέσσερα στόπερ (Βαράν, Σακό, Κοσιελνί, Ματιέ), τέσσερα μπακ (Σανιά, Ζαλέ, Εβρά, Ντιν), έξι κλασικοί μέσοι για τις τρεις θέσεις του κέντρου (Καντέ, Καμπάιγ, Ντιαρά, Ματουιντί, Σισοκό, Πογκμπά), 4 παίκτες για τις 2 θέσεις των εξτρέμ (Παγέτ, Κομάν, Γκριεζμάν, Μαρσιάλ) και δύο κλασικοί επιθετικοί για μία θέση της κορυφής (Ζιρού, Ζινιάκ).

Αναλυτικά η αποστολή:

Τερματοφύλακες

Ουγκό Λορίς (Τότεναμ), Στιβ Μανταντά (Μαρσέιγ), Μπενουά Κοστίλ (Ρεν)

Αμυντικοί

Ραφαέλ Βαράλ (Ρεάλ), Μαμαντού Σακό (Λίβερπουλ), Λοράν Κοσιελνί (Άρσεναλ), Ζερεμί Ματιέ (Μπαρτελόνα), Μπακαρί Σανιά (Μάντσεστερ Σίτι), Κριστόφ Ζαλέ (Λιόν), Πατρίς Εβρά (Γιουβέντους), Λουκά Ντιν (Ρόμα)

Μέσοι

Εν'Γκολό Καντέ (Λέστερ), Γιοάν Καμπάιγ (Κρίσταλ Πάλας), Λασανά Ντιαρά (Μαρσέιγ), Μπλεζ Ματουιντί (Παρί Σεν-Ζερμέν), Μουσά Σισοκό (Νιούκαστλ), Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους), Ντιμιτρί Παγέτ (Γουέστ Χαμ), Κίνγκσλεϊ Κομάν (Μπάγερν)

Επιθετικοί

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ), Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ (Τίγκρες), Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο), Αντονί Μαρσιάλ (ManUtd)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ