ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 5-4

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 5-4
Μέσι Άλβες

Εννέα τέρματα, τρία γκολ από φάουλ, παράταση και... κοκορομαχίες. Ο τελικός του UEFA Super Cup ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη τα είχε όλα με μεγάλους νικητές τους "μπλαουγκράνα" (VIDEOS).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά τα γκολ. Μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης οι τυπικά γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Έβερ Μπανέγκα και κάπου εκεί φαίνεται πως... ζήλεψε ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός απάντησε όχι με ένα, αλλά με δυο εκτελέσεις γκολ-φάουλ σε διάστημα εννιά λεπτών! Αρχικά στο 7ο λεπτό έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Μπέτο και με ωραίο σουτ νίκησε τον Πορτογάλο.

Η Μπάρτσα συνέχισε να πιέζει και 16ο λεπτό πήρε το προβάδισμα με τον Μέσι να σκοράρει εκ νέου με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Αυτή τη φορά το γκολ πιο εντυπωσιακό μιας και η απόσταση της μπάλας από την περιοχή ήταν μεγαλύτερη.

Ο επιθετικός μονόλογος της Μπαρτσελόνα συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 43ο λεπτό ο Σουάρες βγήκε φάτσα με τον Μπέτο, όμως ο Πορτογάλος τον νίκησε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ουρουγουανός έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Σεβίλλης και με ωραία πάσα στην μικρή περιοχή έδωσε ασίστ στον Ραφίνια που έκανε το 3-1.

Δεν σταμάτησαν να σκοράρουν

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 5-4
2015 GETTY IMAGES

όμορφο πλασέ δεν αστόχησε φάτσα με τον Μπέτο. Η Σεβίλλη προσπάθησε να απαντήσει με ένα σουτ του Κρον-Ντέλι δυο λεπτά αργότερα, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο Δανός αμυντικός έκανε ο Ρέγες στο 57ο λεπτό με κοντινό πλασέ μετά από γύρισμα του Ματιέ από τα αριστερά. Η Μπαρτσελόνα είχε δοκάρι στο 60ο λεπτό, όταν ο Ραφίνια δεν μπόρεσε να σκοράρει με το κεφάλι μέσα από την περιοχή.

Το ισοφάρισε!

Το παιχνίδι πήρε φωτιά μετά από μία απόφαση που θα συζητηθεί. Ο Ματιέ φάνηκε να τραβά από τη φανέλα τον Κόκε με τον διαιτητή ( αφού συμβουλεύτηκε και το βοηθό) να δίνει πέναλτι. Ο Γκαμεϊρό δεν αστόχησε από τα 11 βήματα και "σκότωσε" τον Τερ Στέγκεν στον 72ο λεπτό.

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κονοπλιάνκα να σκοράρει με κοντινό πλασέ μέσα από την περιοχή κάνοντας το 4-4(!), μετά από εκπληκτική χορευτική κίνηση του Ιμόμπιλε από τα δεξιά. Η Μπαρτσελόνα παραλίγο να κλέψει τη νίκη στο 90ο λεπτό, όταν ο Μέσι με απευθείας εκτέλεση φάουλ είδε τη μπάλα να γλύφει το δοκάρι.

Παράταση και... Πέδρο

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 5-4
Πέδρο

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση και η κούραση δεν μας άφησε να δούμε θέαμα. Κάποια μακριά σουτ, κεφαλιές από κόρνερ με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο, να πιέζει για κάποιο γκολ. Αυτό ήρθε στο 115ο λεπτό. Ο Μέσι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και στη συνέχεια ο... φευγάτος Πέδρο με σουτ έκανε το 5-4.

Κι όμως η Σεβίλλη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 117ο λεπτό άγγιξε το 5-5. Ο Μπανέγκα εκτέλεσε το φάουλ και ο ολομόναχος Κόκε με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει! Την ίδια τύχη είχε και ένα πλασέ του Ραμί στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν μόνος μετά από γύρισμα του Ιμόμπιλε έστειλε τη μπάλα άουτ!

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε):Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ντάνι Άλβες, Μαστσεράνο (Πέδρο 94'), Ματιέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα (Ρομπέρτο 63'), Ραφίνια (Μπάρτρα 78'), Σουάρες, Μέσι.

ΣΕΒΙΛΛΗ (Ουνάι Έμερι):Μπέτο, Τρεμουλινάς, Ράμι, Κόκε, Κρικόβιακ, Κρον-Ντέλι, Ιμπόρα (Μαριάνο 80'), Ρέγες (Κονοπλιάνκα 67'), Μπανέγα, Βιτόλο, Γκαμεϊρό (Ιμόμπιλε 79').

Κάρτες: Κρικόβιακ (14' κίτρινη), Ματιέ (70' κίτρινη), Κόκε (88' κίτρινη), Μπανέγα (93' κίτρινη), Πέδρο (95' κίτρινη), Μπουσκέτς 117' (κίτρινη), Κρον-Ντέλι (120' κίτρινη), Άλβες (120' κίτρινη).

Σκόρερ: 3' Μπανέγκα (φάουλ), 57' Ρέγες (σουτ), 72' Γκαμεϊρό (πέναλτι), 81' Κονοπλιάνκα (σουτ) -- 7', 16' Μέσι (φάουλ), 44' Ραφίνια (σουτ), 52' Σουάρες (σουτ), 115' Πέδρο (σουτ).

Seville 1 - 0 Barcelone # Ever Banega Super Free Kick

Seville 1 - 0 Barcelone # Ever Banega Super Free KickExclusive Live Sports HD

Posted by Live Sports HD on Tuesday, 11 August 2015


Seville 1 - 1 Barcelone # Messi Super Free Kick

Seville 1 - 1 Barcelone # Messi Super Free KickExclusive Live Sports HD

Posted by Live Sports HD on Tuesday, 11 August 2015


Barcelona 2 - 1 Sevilla # Messi Super Free Kick (Doublé)

Barcelona 2 - 1 Sevilla # Messi Super Free Kick (Doublé)Exclusive Live Sports HD

Posted by Live Sports HD on Tuesday, 11 August 2015


Barcelona 3 - 1 Sevilla # Rafinha

Barcelona 3 - 1 Sevilla # RafinhaExclusive Live Sports HD

Posted by Live Sports HD on Tuesday, 11 August 2015


Barcelona 4 - 1 Sevilla # Suarez

Barcelona 4 - 1 Sevilla # SuarezExclusive Live Sports HD

Posted by Live Sports HD on Tuesday, 11 August 2015


Barcelona 4 - 2 Sevilla # Reyes

Barcelona 4 - 2 Sevilla # ReyesExclusive Live Sports HD

Posted by Live Sports HD on Tuesday, 11 August 2015


Barcelona 4 - 3 Sevilla # Gameiro (Péno)

Barcelona 4 - 3 Sevilla # Gameiro (Péno)Exclusive Live Sports HD

Posted by Live Sports HD on Tuesday, 11 August 2015


Barcelona 4 - 4 Sevilla # Konoplyanka

Barcelona 4 - 4 Sevilla # KonoplyankaExclusive Live Sports HD

Posted by Live Sports HD on Tuesday, 11 August 2015


Barcelona 5 - 4 Sevilla # Pedro

Barcelona 5 - 4 Sevilla # PedroExclusive Live Sports HD

Posted by Live Sports HD on Tuesday, 11 August 2015
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ