ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουρίνιο: "Φανταστική η σχέση μου με την Ίντερ"

Μουρίνιο: "Φανταστική η σχέση μου με την Ίντερ"

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από το αντίο του όμως ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν ξεχνάει την... αγαπημένη του Ίντερ. Δείτε τι δήλωσε για τη θητεία του στους "νερατζούρι" σε συνέντευξή του.

Ο τεχνικός της Τσέλσι έδωσε συνέντευξη στην "Gazzetta dello Sport" και σε αυτήν έκανε μεταξύ άλλων ξεχωριστή αναφορά σε ένα σημαντικό ποδοσφαιρικό κεφάλαιο της προπονητικής του καριέρας: την Ίντερ.

"Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με συναισθήματα και μετά από 15 χρόνια δεν μπορώ να το βιώσω χωρίς πάθος. Προφανώς μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου περισσότερο τώρα, όμως τα συναισθήματα πάντα υπάρχουν.

Έτσι ήταν και η καριέρα μου στην Ίντερ, γεμάτη συναισθήματα και δραματικές στιγμές, αλλά και από λόγια βγαλμένα από την καρδιά", τόνισε χαρακτηριστικά ο "special one", και συνέχισε:

"Η σχέση μου με τους οπαδούς της Ίντερ ήταν μοναδική από την πρώτη ημέρα και βρήκα επίσης εδώ μία εκπληκτική όμάδα. Είχα φανταστική σχέση με όλου παρόλο που είμαι δύσκολο άτομο για να συνεργαστεί κάποιος μαζί του.

Είμαι πολύ κριτικός απέναντι στους παίκτες μου. Μου αρέσει να δημιουργώ μία ισχυρή προσωπικότητα σε αυτούς και μετά απαιτώ από αυτούς. Βρήκα βέβαια προσωπικότητες που ήταν ήδη ισχυρές και έτσι το έργο μου ήταν ευκολότερο".

Για να καταλήξει λέγοντας: "Στην Ίντερ άφησα κάτι ξεχωριστό πίσω. Τώρα ο Ελένιο Ερέρα και ο Μουρίνιο θεωρούνται κορυφές στην ιστορία του συλλόγου. Άφησα την Ίντερ γνωρίζοντας ότι είχα φτάσει στο ζενίθ. Κάναμε κάτι φανταστικό με τον Μοράτι και το υπόλοιπο τιμ".

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή σε πάγκο ομάδας της Serie A και αν θα μπορούσε αυτή να είναι άλλη πλην της Ίντερ, ο Μουρίνιο μίλησε με ειλικρίνεια:

"Είμαι επαγγελματίας. Εάν κάποια ημέρα δεν είχα ομάδα για να προπονήσω και η Ίντερ με απέρριπτε ή είχε ήδη έναν καλό προπονητή τότε...

Όμως η Ίντερ θα έρχεται πάντα πρώτη. Σε οποιαδήποτε άλλη ιταλική ομάδα θα δούλευα ως επαγγελματίας, στην Ίντερ θα είχα πάθος και μία βαθιά σχέση με την ιστορία αυτής της ομάδας".

Σε ερώτηση τέλος για το αν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να προπονεί τον Λιονέλ Μέσι, εμφανίστηκε... απαισιόδοξος:

"Θεωρώ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Έχω την αίσθηση ότι ο Μέσι θα είναι πάντα στη Μπαρτσελόνα. Μπορεί να κάνω λάθος, στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τί μπορεί να συμβεί αύριο, όμως δεν βλέπω έναν παίκτη αυτού του επιπέδου εκτός Μπαρτσελόνα".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ