ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουρίνιο εναντίον Ρεάλ στο Super Cup των... Σκοπίων

Real Madrid's Marcelo raises the trophy after the Champions League final soccer match between Juventus and Real Madrid at the Millennium stadium in Cardiff, Wales Saturday June 3, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Real Madrid's Marcelo raises the trophy after the Champions League final soccer match between Juventus and Real Madrid at the Millennium stadium in Cardiff, Wales Saturday June 3, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Το φετινό Super Cup φέρνει αντιμέτωπους τον Ζοζέ Μουρίνιο και τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τους πρωταθλητές Ευρώπης να ταξιδεύουν στα Σκόπια για τον αγώνα.

Με την απονομή του Champions League στη Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρώθηκε η ποδοσφαιρική σεζόν όσον αφορά στις διεθνείς διοργανώσεις της UEFA και ταυτόχρονα αναδείχθηκε και το ζευγάρι του Super Cup, το οποίο θα διεξαχθεί την Τρίτη 8 Αυγούστου και εμπεριέχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ένας από τους πιο κομβικούς προπονητές των "μερένγκες" τα τελευταία χρόνια, ο Ζοζέ Μουρίνιο, τίθεται αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, η οποία κατέκτησε τρία Champions League σε τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που αποχώρησε.

Ο ίδιος, βέβαια, κατέκτησε επίσης ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, το Europa League, στην πρώτη σεζόν του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κι έχοντας ανοιχτές τόσες κόντρες στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", θα ήθελε να δώσει απαντήσεις σε πολύ κόσμο.

Η 42η έκδοση του Super Cup Ευρώπης έχει και έναν ιδιαίτερο τόπο διεξαγωγής. Από τη στιγμή που η UEFA αποφάσισε να αφήσει το "Λουί Ντε" του Μονακό, όπου διεξαγόταν ο αγώνας μεταξύ 1998 και 2012, τη διοργάνωση έχουν φιλοξενήσει Πράγα, Κάρντιφ, Τιφλίδα και Τρόντχαϊμ.

Σειρά για το 2017 παίρνει η πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, τα Σκόπια, που θα διοργανώσουν το παιχνίδι στο Εθνικό Στάδιο της χώρας, την "Telekom Arnea", όπως ονομάζεται βάσει χορηγίας (ή αλλιώς "Αρένα Φίλιππος ο 2ος"). Πρόκειται για την έδρα της Βάρνταρ και της Ραμποτνίτσκι, ενώ εκεί δίνει και τους αγώνες της η εθνική ομάδα της χώρας.

Photo credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ