ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μοιρασιά για Ιταλία και Ολλανδία, κακή εμφάνιση για Σερβία

Μοιρασιά για Ιταλία και Ολλανδία, κακή εμφάνιση για Σερβία
AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Η Ολλανδία ισοφάρισε στο 88' την Ιταλία στο Τορίνο, στο φιλικό παιχνίδι των δύο μεγάλων απόντων από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήττα χωρίς Πρίγιοβιτς και με κακή εμφάνιση η Σερβία.

Η Ιταλία εμφάνισε βελτιωμένο πρόσωπο, αλλά η Ολλανδία πήρε ισοπαλία 1-1 στο Τορίνο, στο φιλικό παιχνίδι των δύο μεγάλων απόντων από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι παρέταξε μία "πειραματική" ομάδα με διάταξη 4-3-3 και βρήκε γκολ μόλις στο 3ο με τον Ντάβιντε Μπελότι, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η "σκουάντρα ατζούρα" είχε το πάνω χέρι σε όλο το 1ο ημίχρονο, έχασε αρκετές ευκαιρίες και εν τέλει έφτασε στο γκολ με μία αλλαγή, τον Σιμόνε Τζάτζα. Ο Ιταλός ολοκλήρωσε με μία κόντρα στον Βίρτζιλ φαν Ντάικ μία εκπληκτική ομαδική επίθεση της Ιταλίας κι έκανε το 1-0.

Το σκηνικό άλλαξε άρδην δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Ντομένικο Κρίσιτο ανέκοψε τον Ράιαν Μπάμπελ σε προφανή θέση για γκολ και αποβλήθηκε. Με 10 παίκτες, οι Ιταλοί γύρισαν στην άμυνα, ο Μέμφις Ντεπάι δοκίμασε αρκετά τα αντανακλαστικά του Ματία Περίν κι εν τέλει η ισοφάριση ήρθε από ακόμα μία αλλαγή, τον Νέιθαν Ακέ.

ΙΤΑΛΙΑ: Περίν, Τζαπακόστα (59' Ντε Σίλιο), Ρουγκάνι, Ρομανιόλι, Κρίσιτο, Κριστάντε, Ζορζίνιο (78' Μπαζέλι), Μποναβεντούρα (87' Πελεγκρίνι), Βέρντι (61' Κιέζα), Μπελότι (63' Τζάτζα), Ινσίνιε (70' Μπονούτσι)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Χάτεμπουρ (46' Γιάνμαατ), Ντε Λιχτ (71' Ακέ), Φαν Ντάικ, Μπλιντ (78' Βέχορστ), Φιλένα, Φόρμερ (70' Μπέρχαους), Ντε Ρουν (78' Πρόμες), Βαϊνάλντουμ, Ντεπάι, Μπάμπελ (82' Ελία)

Με τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς να παρακολουθεί από τον πάγκο και τον Άνχελο Ενρίκες να χάνει απίθανες ευκαιρίες, η Χιλή βρήκε ένα γκολ στο 88' με τον Γκιγέρμο Μαριπάν και έφτασε στη νίκη με 1-0 σε φιλικό στο Γκρατς. Ο Μλάντεν Κρστάγιτς δοκίμασε ένα πειραματικό 4-2-3-1 για τους "πλάβι", οι οποίοι είχαν κάκιστη απόδοση και δεν απείλησαν ιδιαίτερα τους Νοτιοαμερικανούς. Το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν πιο εύστοχος στο τέλος.

ΣΕΡΒΙΑ: Στόικοβιτς, Ρουκάβινα, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροβ (80' Ρόντιτς), Γκρούγιτς, Μιλιβόγεβιτς (46' Μάτιτς), Ζίβκοβιτς (65' Τάντιτς), Λιάγιτς (46' Μιλίνκοβιτς Σάβιτς), Ράντονιτς (64' Κόστιτς), Μίτροβιτς (84' Γιόβιτς)

ΧΙΛΗ: Άριας, Ντίας (73' Μπισάμα), Ρόκο, Μαριπάν, Αλμπορνός (73' Βέγκας), Πουλγκάρ (87' Μαρτίνες), Ρέγες, Σαγκάλ (87' Ροντρίγκες), Βαλδές, Φερνάντες (90+2' Λιτσνόβσκι), Μόρα (65' Ενρίκες)

Το Μαρόκο πήρε τη νίκη 2-1 με ανατροπή επί της Σλοβακίας στη Γενεύη. Στο προτελευταίο φιλικό προετοιμασίας, η ομάδα του Ερβέ Ρενάρ βρέθηκε να χάνει από το τέρμα του Γιαν Γκρέγκους στο 59', ωστόσο απάντησε άμεσα με τον Αγιούμπ ελ Κααμπί και πήρε προβάδισμα με τον Γιουνές Μπελχαντά στο 74'. Ο Γάλλος τεχνικός χρησιμοποίησε ως αλλαγή δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, τους Μανουέλ ντα Κόστα και Μεχντί Καρσελά.

ΜΑΡΟΚΟ: Μπουνού, Χακιμί, Μπενατιά, Σαΐς (46' Ντα Κόστα), Μεντίλ (46' Χαρίτ), Ελ Αχμαντί (83' Αίτ Μπενασέρ), Μπουσουφά (76' Φαζρ), Αμραμπάτ, Μπελχαντά, Ζιγές (75' Καρσελά), Μπουταΐμπ (60' Ελ Κααμπί)

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Σούλα, Σέκουλιτς, Σάτκα, Σκίρινιαρ, Χουμπότσαν (79' Βαλιέντ), Κούτσκα (46' Πατσίντα), Χροσόβσκι, Χάμσικ (46' Γκρέγκους), Ντούντα, Ντούρις (46' Ρούσνακ), Μακ (46' Νέμετς)

Τα αποτελέσματα των φιλικών της Δευτέρας

Μαρόκο - Σλοβακία 2-1 (64' Ελ Κααμπί, 74' Μπελχαντά / 59' Γκρέγκους)

Σερβία - Χιλή 0-1 (88' Μαριπάν)

Ιταλία - Ολλανδία 1-1 (67' Τζάτζα / 88' Ακέ)

Photo credits: AP Photo/Claude Paris

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ