ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μικροί, θαυματουργοί και μπορούν να αφήσουν εποχή!

Μικροί, θαυματουργοί και μπορούν να αφήσουν εποχή!

Χτίζουν σιγά σιγά την καριέρα τους, διαθέτοντας εκπληκτικό ταλέντο. Παίκτες που έχουν τα προσόντα να αφήσουν εποχή, αν δουλέψουν σκληρά. Το Sport24.gr παρουσιάζει πέντε νεαρούς άσους άγνωστους στο ευρύ κοινό, αλλά που αξίζουν προσοχής.

Ταλέντα υπάρχουν, παντού. Αυτό είναι αναμφισβήτητο. Το που θα καταλήξει όμως η ποδοσφαιρική τους πορεία είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προδικάσει στο ξεκίνημά τους. Γιατί πέρα από την ικανότητα, χρειάζεται και τύχη αλλά πάνω απ' όλα ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

Σαν αυτή που δίνει τα τελευταία 5 χρόνια το πρόγραμμα "Nike Most Wanted" το οποίο προσφέρει την ευκαιρία σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να αναδείξουν το ταλέντο τους και να κερδίσουν μια θέση στο Nike Academy στο St. George’s Park, το προπονητικό κέντρο της Εθνικής Αγγλίας.

Μικροί, θαυματουργοί και μπορούν να αφήσουν εποχή!

Το πρόγραμμα έχει προσφέρει υψηλού επιπέδου ευκαιρίες προπόνησης σε χιλιάδες ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, ενώ περισσότεροι από 20 απόφοιτοι της Ακαδημίας – συμπεριλαμβανομένων των Tom Rogic (Celtic Football Club), Bruno Covas (Santos F.C.), Dominik Boettcher (Hamburg), Abdul Waris (F.C. Spartak Moscow) και David «Titi» Accam (Helsingborgs IF) – έχουν καταφέρει να υλοποιήσουν το όνειρό τους και να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Και φέτος οι εγγραφές γίνονται αποκλειστικά μέσω του Nike Football App. Ποδοσφαιριστές από 16 ετών και άνω, που δεν έχουν επαγγελματικό συμβόλαιο, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Είσαι και εσύ ένα ταλέντο που αξίζει της προσοχής; Ψάχνεις την ευκαιρία σου; Δηλώστε συμμετοχή μέσω του Nike Football App εδώ !

Και που ξέρεις, μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να συναντήσεις στον ποδοσφαιρικό σου επαγγελματικό δρόμο κάποια από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Καλή ώρα όπως τους παρακάτω:

Άνταμ Άρμστρονγκ (Κόβεντρι, 18 ετών)

Άλλος ένας νεαρός "μπόμπερ" είναι ο 18χρονος Άγγλος, ο οποίος μαζί με τον Ντόμινικ Σολάνκε εντυπωσίασε στην Κ17 των "τριών λιονταριών". Στα προκριματικά για το Euro Κ17 σημείωσε 10 γκολ σε 12 παιχνίδια, ενώ με την Κ18 έχει ξεκινήσει έχοντας εννέα γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια. Παράλληλα, έχει καταγράψει ήδη 15 συμμετοχές στην Premier League με τη Νιούκαστλ, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στις 15 Μαρτίου στην ήττα από τη Φούλαμ. Έγινε έτσι ο δεύτερος νεότερος παίκτης που έπαιξε στην Premier League με τη φανέλα της Νιούκαστλ μετά τον Καζένγκα ΛουάΛουά, ενώ έχει δοθεί δανεικός στην Κόβεντρι, με την φανέλα της οποίας έχει αγωνιστεί σε πέντε ματς.

Στίβεν Μπέρχβαϊν (Αϊντχόφεν, 17 ετών)

Άλλος ένας παίκτης που εντυπωσίασε στο Euro Κ17 στη Μάλτα είναι ο Ολλανδός. Η ομάδα του ηττήθηκε στον τελικό με τον ίδιο να σημειώνει δύο γκολ στη διοργάνωση. Ανήκει στην Αϊντχόφεν στην οποία πήγε πριν λίγα χρόνια, αφήνοντας τον Άγιαξ ύστερα από μία διαφωνία με τον τότε προπονητή του. Πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια και αρκετά γρήγορος είναι ο 17χρονος εξτρέμ, ο οποίος δεν κρύβει πως αγαπημένος ου παίκτης είναι ο Άριεν Ρόμπεν. Αγωνιζόμενος για την Jong PSV (ρεζέρβες της πρώτης ομάδας), έχει επτά συμμετοχές και τρία τέρματα, ενώ παίζει πλέον για την K19 της πατρίδας του.

Αμπντελάκ Νουρί (Άγιαξ, 18 ετών)

Μόνο λίγοι δεν είναι οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στις ακαδημίες του Άγιαξ. Ένας εξ αυτών είναι και ο Μαροκινός, ο οποίος διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Γεννήθηκε στο Άμστερνταμ και συνήθως παίζει στις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες. Πρόκειται για επιτελικό μέσο, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στα πλάγια και αρκετοί συγκρίνουν με τους Ίσκο και Γιούλιαν Ντράξλερ. Φυσικά έχει αγωνιστεί στις μικρές εθνικές ομάδες της Ολλανδίας. Στην Κ19 έχει έξι συμμετοχές και πέντε γκολ. Αξίζει της προσοχής όλων, διότι πραγματικά αξίζει ο νεαρός μέσος.

Άλμπιαν Αγιέτι (Βασιλεία, 18 ετών)

Δεν είναι ο μόνος ταλαντούχος επιθετικός της Βασιλείας, αφού υπάρχει και ο Μπριλ Ντόναλντ Έμπολο. Ωστόσο, ο αλβανικής καταγωγής Ελβετός, Αγιέτ,ι είναι πιθανότατα το μεγάλο χαρτί των "κυανέρυθρων". Οι επιδόσεις του στις μικρές εθνικές της Ελβετίας μόνο αδιάφορες δεν περνούν με χαρακτηριστικό παράδειγμα όσα έχει κάνει στην Κ18, έχοντας 31 συμμετοχές και 14 γκολ, ενώ έχει κάνει το ντεμπούτο του και με την Κ20 της χώρας. Ήδη έχει φορέσει τη φανέλα της Βασιλείας εννιά φορές έχοντας σκοράρει και δύο τέρματα.

Ενές Ουνάλ (Γκενκ, 18 ετών)

Ένας από τους πιο ταλαντούχους Τούρκους είναι αυτή τη στιγμή ο 18χρονος επιθετικός, ο οποίος συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό κοινό με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Στις 25 Αυγούστου του 2013 κόντρα στη Γαλατάσαράι μπήκε στο 72ο λεπτό και μόλις δύο λεπτά μετά σκόραρε, πραγματοποιώντας έτσι ονειρεμένο ντεμπούτο. Έγινε έτσι ο πιο νεαρός σκόρερ στην ιστορία της Super Lig. Με την Μπούρσασπορ σημείωσε τέσσερα γκολ σε 35 ματς, τον αγόρασε η Μάντσεστερ Σίτι και τον έχει δώσει δανεικό στη Γκενκ. Άκρως εντυπωσιακά είναι όσα είχε πετύχει με την Τουρκία Κ16, έχοντας 25 γκολ σε 24 παιχνίδια. Τώρα αγωνίζεται στην ανδρική ομάδα, αν και είναι πολύ μικρός, έχοντας μια συμμετοχή. Κάτι έχουν δει οι "γείτονες" και τον εμπιστεύονται τόσο νωρίς.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ