ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μία "Χρυσή Μπάλα" λιγότερη για Μέσι και Ρονάλντο

(From L) FC Barcelona and Argentina's forward Lionel Messi and Real Madrid and Portugal's forward Cristiano Ronaldo give a press conference ahead of the 2015 FIFA Ballon d'Or award ceremony at the Kongresshaus in Zurich on January 11, 2016.   AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / AFP / OLIVIER MORIN        (Photo credit should read OLIVIER MORIN/AFP/Getty Images)
(From L) FC Barcelona and Argentina's forward Lionel Messi and Real Madrid and Portugal's forward Cristiano Ronaldo give a press conference ahead of the 2015 FIFA Ballon d'Or award ceremony at the Kongresshaus in Zurich on January 11, 2016. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / AFP / OLIVIER MORIN (Photo credit should read OLIVIER MORIN/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Σε περίπτωση που οι νέοι κανονισμοί για τη "Χρυσή Μπάλα" ίσχυαν την τελευταία επταετία, τότε οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι θα είχαν ένα βραβείο λιγότερο. Δείτε ποιοι θα ήταν οι άλλοι νικητές.

Το "διαζύγιο" μεταξύ της FIFA και του "France Football" πρόκειται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο απονομής της "Χρυσής Μπάλας". Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του γαλλικού περιοδικού, η "Χρυσή Μπάλα" επιστρέφει στο παλιό της φορμάτ, δηλαδή σε ό,τι ίσχυε προτού υπάρξει το deal με την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Τα τελευταία εφτά χρόνια οι προπονητές και οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων συμμετείχαν στη διαδικασία μαζί με τους επιλεγμένους δημοσιογράφους. Πλέον, μόνο οι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς. Παράλληλα, η λίστα με τους φιναλίστ θα αυξηθεί από 23 σε 30. Επιπλέον, πριν την απονομή δεν θα γίνονται γνωστοί οι 3 φιναλίστ, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιείται στο τέλος του εκάστοτε ημερολογιακού έτους και όχι τον Ιανουάριο.

Με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές, η " AS" παρουσίασε τι θα ίσχυε σε ό,τι αφορά στον νικητή της "Χρυσής Μπάλας" σε περίπτωση χρησιμοποιείτο το νέο φορμάτ. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι θα είχαν μία κατάκτηση λιγότερη.

Ο λόγος; Το 2010, τις προτιμήσεις των δημοσιογράφων κέρδισε ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ, ο οποίος οδήγησε, σε μεγάλο βαθμό, την Ίντερ στην κατάκτηση του Champions League. Ο Ολλανδός τεχνικός πήρε 293 βαθμούς απ' τους δημοσιογράφους, ο Ινιέστα ήταν δεύτερος με 291, ενώ ο Τσάβι βρέθηκε στην τρίτη θέση με 229.

Οι δύο Ισπανοί άσοι πανηγύρισαν εκείνη τη χρονιά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής με τη "Φούρια Ρόχα". Ο Λιονέλ Μέσι, που εν τέλει κατέκτησε την "Χρυσή Μπάλα" τερμάτισε... τέταρτος στις προτιμήσεις, αλλά είχε την στήριξη των προπονητών και των αρχηγών των εθνικών ομάδων.

Μία "Χρυσή Μπάλα" λιγότερη για Μέσι και Ρονάλντο

Επίσης, το 2013 μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να πήρε τη "Χρυσή Μπάλα", αλλά οι δημοσιογράφοι είχαν επιλέξει με μεγάλη διαφορά τον Φρανκ Ριμπερί ως τον κορυφαίο της χρονιάς με 524 πόντους έναντι 399 του Πορτογάλου σούπερ σταρ. Εκείνη τη σεζόν ο Γάλλος επιθετικός είχε κατακτήσει το τρεμπλ με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά δεν φαίνεται πως... έπεισε όλες τις πλευρές πως άξιζε το βραβείο.

Μία "Χρυσή Μπάλα" λιγότερη για Μέσι και Ρονάλντο

Θυμίζουμε πως ο Μέσι έχει κατακτήσει συνολικά 5 "Χρυσές Μπάλες", ενώ ο Ρονάλντο 3.

Η λίστα με τους νικητές της "FIFA Ballon D' Or":

2010 - Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

2011 - Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

2012 - Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

2013 - Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)

2014 - Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)

2015 - Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

2016 - Θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο

Η λίστα με τους νικητές βάσει των επιλογών των δημοσιογράφων:

2010 - Γουέσλεϊ Σνάιντερ (Ίντερ)

2011 - Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

2012 - Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

2013 - Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου)

2014 - Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)

2015 - Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Νέος τρόπος απονομής της "Χρυσής Μπάλας"
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ