ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μία ομάδα της Γάζας στη Δυτική Όχθη

Μία ομάδα της Γάζας στη Δυτική Όχθη

Η ρεβάνς της Χεβρώνας, ανάμεσα σε Τσαχάγια κι Αλ-Αχλί, την Πέμπτη, είναι ιστορικής αθλητικής και γεωπολιτικής σημασίας. Δείτε γιατί.

Μετά το 2000 και τον αποκλεισμό που επέβαλε το Ισραήλ, οι ομάδες της Γάζας και της Δυτικής Όχθης αγωνίζονται σε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα. Αλλά την Πέμπτη μία ομάδα της Γάζας, αγωνίζεται σε έδαφος της Δυτικής Όχθης.

Η Τσαχάγια αντιμετωπίζει στη Χεβρώνα, την τοπική Αλ-Αχλί. Μετά τη "λευκή" ισοπαλία της 6ης Αυγούστου, η ρεβάνς αναμένεται να αναδείξει την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Παλαιστίνη, στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ωστόσο, η πραγματικότητα δεν είναι τόσο ρόδινη και ρομαντική, όπως προδιαγράφεται. Το Ισραήλ, δεν δίστασε να θέσει εμπόδια για την πραγματοποίηση του εν λόγω ματς. Αστυνομικοί της χώρας, υπέβαλαν σε λεπτομερέστατους ελέγχους, τους ποδοσφαιριστές της Τσαχάγια.

"Περίπου 35 μέλη της αποστολής της Τσαχάγια, έφυγαν από τη Γάζα. Το Ισραήλ ανέκρινε τρεις ποδοσφαιριστές επί δύο ώρες, πριν τους επιτρέψει να εγκαταλείψουν το έδαφος της Γάζας.", υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Τσαχάγια, Ισμαέλ Ματάρ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ