ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μεταγραφικά... ups & downs

Μεταγραφικά... ups & downs

Η Τσέλσι πρόσφερε στην Φιορεντίνα την καλύτερη μεταγραφή (Σαλάχ) για να κάνει ίσως την χειρότερη (Κουαδράδο). Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στις μεταγραφικές επιτυχίες και αποτυχίες του Ιανουαρίου

Μέσα Απρίλη, τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη έχουν μπει στην τελική ευθεία και ήρθε η ώρα το Sport24.gr να ρίξει μια ματιά στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, κρίνοντας την επιτυχία τους.

Η κρίση φυσικά έχει να κάνει με το αν τελικά τα αποκτήματα βοήθησαν φέτος, καθώς η κίνηση έγινε στα μέσα της μεταγραφικής περιόδου, όμως δεν σημαίνει πως η οποιαδήποτε μεταγραφή δεν μπορεί να αποδεχθεί καλή ή καλή στο μέλλον. Κάθε περίπτωση πάντως είναι διαφορετική.

Ξεκίνημα με Κουαδράδο και Σαλάχ

Η πιο πετυχημένη κίνηση του Ιανουαρίου ήταν αυτή του Μοχάμεντ Σαλάχ στην Φιορεντίνα, ο οποίος όμως πήγε στους "βιόλα" με διετή δανεισμό από την Τσέλσι, στο πλαίσιο της μεταγραφής του Κουαδράδο.

Ο Κολομβιανός κόστισε 33.400.000€ και δεν έχει προσφέρει τίποτα στην Τσέλσι. Παιχταράς είναι πάντως, ίσως στο μέλλον να το αποδείξει, άλλωστε είναι πάντα δύσκολο να παίρνεις μεταγραφή στα μέσα της σεζόν.

Οι υπόλοιπες αποτυχίες μετά τον Κουαδράδο

Η Τσέλσι πούλησε τον Αντρέ Σέρλε στην Βόλφσμπουργκ με 32.000.000€ και ο Γερμανός δεν έχει βρει ακόμη τον εαυτό του, παρά την επιστροφή στην πατρίδα.

Για να συμπληρωθεί η 3άδα των πιο ακριβών μεταγραφών του Ιανουαρίου, αλλά και αυτή των πιο αποτυχημένων... ο Ουιλφρίντ Μπονί αφού έπαιξε στο Copa Africa κάθεται στον πάγκο της Σίτι και όποτε παίζει δεν... τρελαίνει κόσμο (κόστισε 32.300.000€).

Αποτυχίες και στο Μιλάνο, με την Ίντερ να έχει ήδη αποφασίσει πως δεν θα κρατήσει τον Ποντόλσκι (δανεικός από Άρσεναλ), το ίδιο και η Μίλαν με τον Ντέστρο (δανεικός από την Ρόμα), ενώ Ντουμπιά και Ιμπάρμπο δεν έχουν δείξει κάτι στην Ρόμα.

Είναι μόλις 16 ετών δεν μπορεί να κριθεί, όμως δόθηκαν 3.000.000 ευρώ και γράφτηκαν πολλά για τον Έντεγκααρντ. Δεν έχει παίξει στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ και πρόσφατα αρνήθηκε να προπονηθεί επειδή θύμωσε στον Ζινεντίν Ζιντάν, αφού δεν έβαλε να παίξει σε ματς της Β' ομάδας της "βασίλισσας". Ας πούμε πως απλά δεν ξεκίνησε καλά.

Μεταγραφικά... ups & downs

Σαλάχ και άλλες επιτυχίες

Ήδη 7 γκολ έχει ο Σαλάχ με την Φιορεντίνα, αποδεικνύοντας πως πρέπει να παίζει και να σε εμπιστεύονται για να δείξεις τι πραγματικά αξίζεις.

Στην Αγγλία τρομερή μεταγραφή ήταν και αυτή του Νταμ Εν'Ντόι στην Χαλ, ενώ επιτυχημένες κινήσεις και αυτές της Σαουθάμπτον με τους Έλια και Τζούριτσιτς (κυρίως του πρώτου).

Γκαμπιαντίνι στη Νάπολι, Μαουρίσιο στην Λάτσιο, Αντονέλι στη Μίλαν και Σαντόν στην Ίντερ ήταν οι ιταλικές κινήσεις με νόημα και ουσία.

Ο Ένσο Πέρες ανεβάζει επίπεδο την Βαλένθια, η Ρεάλ δεν έκανε κακή επένδυση με τον Λούκας Σίλβα, ενώ... μεταγραφάρες έκανε η Σέλτικ την τελευταία στιγμή με τους Στιούαρτ Άρμστρονγκ και Γκάρι Μακάι-Στίβεν από την Νταντί Γιουνάιτεντ.

Μεταγραφικά... ups & downs
© IAN HODGSON
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ